Egri és soproni bor nyerte el a Magyar Borszakírók Körének nagydíját
Az egri és a soproni borvidék egy-egy borának ítélte oda a Magyar Borszakírók Köre a Magyar Bor Nagydíj 2018 elismerést – jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón a debreceni Déri múzeumban.
A Magyar Borszakírók Köre harmadik alkalommal állította össze a hazai borok Super 12 listáját, és az azon szereplő tételek közül választották ki a Magyar Bor Nagydíj 2018 nyerteseit.
Az elismerést az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri leányka superior és a fertőrákosi Luka Pincészet 2015-ös Kékfrankos borának ítélték.
Kosárka József, a Magyar Borszakírók Körének elnöke, nemzetközi borakadémikus különlegesnek nevezte a Super 12 versenyt, amelynek keretében a borszakírók először több fordulón át leadott szavazataikkal rangsorolják az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesek.
A debreceni Déri Múzeum szombaton harmadik alkalommal ad majd helyet a borbemutatóval egybekötött díjátadó gálának, ahol a díjazottak átvehetik az okleveleket – jelezte Angi János múzeumigazgató.
Az idei rendezvényen 11 borvidék 19 pincészetének csaknem 60 borát lehet megkóstolni.
A rendezvényen jelen lesz a Holdvölgy (Mád), a Tornai Pincészet (Somló-hegy), a Káli Kövek Pincészet (Szentbékkála), a Tóth Ferenc Pincészet (Eger), a Gallay Kézműves Pince (Nyékládháza), a Kovács Nimród Winery (Eger), a Dobosi Pincészet (Szentantalfa), a Szászi Birtok, (Szent György-hegy), János van Beöthy (Csobánc-hegy), az Eszterbauer Pincészet (Szekszárd), a Thummerer Pincészet (Noszvaj), a Bock Pince (Villány), a Mészáros Borház (Szekszárd), a Gere Attila Pincészet, (Villány), a Balla Géza Pincészet (Arad), Luka Pincészet (Fertőrákos), a Stumpf Pincészet (Eger), a St. Andrea Pincészet (Eger) és a Schieber Pincészet (Szekszárd). (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A borász szerint nem elég jó bort készíteni – élményt is kell adni
A borász szakma sokáig a szenvedélyről, a hagyományról és a…
Tovább olvasom >A balatoni borok összekötik a múltat és a jelent, a termelőt és a fogyasztót
A bor nemcsak nemzetgazdasági tényező, hanem kultúra, történelem, az emberi…
Tovább olvasom >Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >További cikkeink
III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek!
Újra várja a pályázatokat a Green Pledge – a kezdeményezés immár harmadik…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >