Egészségesebben táplálkozunk
Lassú, fokozatos elmozdulás tapasztalható a magyarok élelmiszer-fogyasztásában az egészséges táplálkozás irányába, jóval kevesebb cukrot és zsiradékot fogyaszt a lakosság, mint hét éve, azonban hatalmas a különbség a legszegényebbek és a legjobb anyagi helyzetben lévők táplálkozási szokásai között – írja a Magyar Nemzet pénteki számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2013 kiadványára hivatkozva.
A lap írása szerint 2012-ben a legfelső jövedelmi szinten élők mintegy két és félszer annyit költöttek élelmiszerre, mint a legszegényebb családok.
Élelmiszertípusonként is eltérő a különbség, a szegényebbek elmaradása különösen a drágább húsfélék, a sajt és a gyümölcs esetében számottevő.
A legfelső jövedelmi szinthez tartozók kenyérből évente közel 12 kilóval kevesebben fogyasztottak, húsból viszont másfélszer, tejből és zöldségből kétszer, míg gyümölcsből négyszer annyit vásároltak, mint a legszegényebbek – írja a Magyar Nemzet. (hirado.hu, MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >A digitális detox a húsvéti böjt idején: az addiktív telefonhasználat sokkal súlyosabb és általánosabb probléma, mint gondoljuk
A húsvéti böjt hagyományosan a befelé fordulás, a lemondás és…
Tovább olvasom >Kegyetlen április fagykárok: akár 100%-os terméskiesés is előfordulhat
Az április eleji tavaszi fagyok ismét komoly problémát okoztak a…
Tovább olvasom >