Egészségesebb a fagyasztott zöldség
Sokat spórolhatunk, és új kutatások szerint egészségesebben is étkezhetünk a téli hónapokban, ha nem a „friss” import gyümölcsöket választjuk bevásárlás során, hanem a fagyasztópultból választunk.
Egy gyermekek tápanyag szükségletét és ebédelési lehetőségeit vizsgáló kutatás arra a következtetésre jutott, hogy akár egészségesebbek is lehetnek a fagyasztott termékek a friss ételeknél. A Sheffield Hallam egyetem kutatói arra hivatkoznak, hogy a friss ételek minősége romlik, és értékes tápanyagokat veszíthetnek az alatt az idő alatt, amíg a boltok polcairól az iskolákba kerülnek. Ezzel szemben a fagyasztott alapanyagok lényegében megőrzik a termeléskori minőségüket a szállítás alatt.
A mirelit termékek további előnyös tulajdonsága, hogy kevesebb és koncentráltabban jelentkező hulladékot eredményeznek (gondoljunk csak az otthoni zöldségpucolásra). A takarékossági szempontokat nézve pedig az is mellettük szól, hogy az év egy jelentős részében olcsóbbak, és egész évben elérhetők az üzletekben – közli a vizsgálat eredményét a penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ausztriában lassult az infláció júniusban
Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >Júniusban lassult a termelői árak éves csökkenése Németországban
Németországban a termelői árak 1,6 százalékkal csökkentek júniusban az egy…
Tovább olvasom >Az élelmiszeripar szakember-utánpótlását segítő magyar-szerb határmenti projekt indult
Uniós támogatással az élelmiszeripar és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások szakember-utánpótlását…
Tovább olvasom >