Egészségesebb a fagyasztott zöldség
Sokat spórolhatunk, és új kutatások szerint egészségesebben is étkezhetünk a téli hónapokban, ha nem a „friss” import gyümölcsöket választjuk bevásárlás során, hanem a fagyasztópultból választunk.
Egy gyermekek tápanyag szükségletét és ebédelési lehetőségeit vizsgáló kutatás arra a következtetésre jutott, hogy akár egészségesebbek is lehetnek a fagyasztott termékek a friss ételeknél. A Sheffield Hallam egyetem kutatói arra hivatkoznak, hogy a friss ételek minősége romlik, és értékes tápanyagokat veszíthetnek az alatt az idő alatt, amíg a boltok polcairól az iskolákba kerülnek. Ezzel szemben a fagyasztott alapanyagok lényegében megőrzik a termeléskori minőségüket a szállítás alatt.
A mirelit termékek további előnyös tulajdonsága, hogy kevesebb és koncentráltabban jelentkező hulladékot eredményeznek (gondoljunk csak az otthoni zöldségpucolásra). A takarékossági szempontokat nézve pedig az is mellettük szól, hogy az év egy jelentős részében olcsóbbak, és egész évben elérhetők az üzletekben – közli a vizsgálat eredményét a penzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GVH: az árréscsökkentés mérsékelte az árakat, az OKSZ bírálatát vitatják
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közlése szerint az árréscsökkentés eredményes volt,…
Tovább olvasom >Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >Meghosszabbította a kormány az árrésstopot
Orbán Viktor a Harcosok Klubja nevű Facebook-csoportban jelentette be, hogy…
Tovább olvasom >