Egészségcseppek – Zöldségek II.
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A Krétai Egyetem gyermekorvosi kutatóintézete egy hétéves felmérés alapján arra a következtetésre jutott, hogy a halak, valamint az olyan „gyümölcsös” zöldségek fogyasztása, mint a paradicsom, padlizsán, cukkini, zöldbab vagy az uborka jelentősen csökkentik a gyerekkori asztma kialakulásának veszélyét.
Egy másik, ugyancsak görög kutatócsoport ezen a megállapításon is túlment, szerintük a „mediterrán” étrend, vagyis a gyümölcsökben, zöldségekben és csonthéjasokban gazdag táplálkozás megvédhet a rhinitis allergia és az asztmás betegségek kialakulásától.
A kaliforniai egyetem egy tudóscsoportja arra az eredményre jutott, hogy a konzerv gyümölcsök és zöldségek tápértéke megközelíti a friss változatukét. Ugyanez igaz a fagyasztott termékekre is. A kutatás alapján egészségesebb vegyesen fogyasztani a friss és a konzervált gyümölcsöket és zöldségeket, mert kizárólag frisset fogyasztva értékes tápanyagoktól fosztjuk meg a szervezetünket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >