Egészségcseppek – Zöldségek II.
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A Krétai Egyetem gyermekorvosi kutatóintézete egy hétéves felmérés alapján arra a következtetésre jutott, hogy a halak, valamint az olyan „gyümölcsös” zöldségek fogyasztása, mint a paradicsom, padlizsán, cukkini, zöldbab vagy az uborka jelentősen csökkentik a gyerekkori asztma kialakulásának veszélyét.
Egy másik, ugyancsak görög kutatócsoport ezen a megállapításon is túlment, szerintük a „mediterrán” étrend, vagyis a gyümölcsökben, zöldségekben és csonthéjasokban gazdag táplálkozás megvédhet a rhinitis allergia és az asztmás betegségek kialakulásától.
A kaliforniai egyetem egy tudóscsoportja arra az eredményre jutott, hogy a konzerv gyümölcsök és zöldségek tápértéke megközelíti a friss változatukét. Ugyanez igaz a fagyasztott termékekre is. A kutatás alapján egészségesebb vegyesen fogyasztani a friss és a konzervált gyümölcsöket és zöldségeket, mert kizárólag frisset fogyasztva értékes tápanyagoktól fosztjuk meg a szervezetünket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >