Egészségcseppek – Zöldségek II.
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A Krétai Egyetem gyermekorvosi kutatóintézete egy hétéves felmérés alapján arra a következtetésre jutott, hogy a halak, valamint az olyan „gyümölcsös” zöldségek fogyasztása, mint a paradicsom, padlizsán, cukkini, zöldbab vagy az uborka jelentősen csökkentik a gyerekkori asztma kialakulásának veszélyét.
Egy másik, ugyancsak görög kutatócsoport ezen a megállapításon is túlment, szerintük a „mediterrán” étrend, vagyis a gyümölcsökben, zöldségekben és csonthéjasokban gazdag táplálkozás megvédhet a rhinitis allergia és az asztmás betegségek kialakulásától.
A kaliforniai egyetem egy tudóscsoportja arra az eredményre jutott, hogy a konzerv gyümölcsök és zöldségek tápértéke megközelíti a friss változatukét. Ugyanez igaz a fagyasztott termékekre is. A kutatás alapján egészségesebb vegyesen fogyasztani a friss és a konzervált gyümölcsöket és zöldségeket, mert kizárólag frisset fogyasztva értékes tápanyagoktól fosztjuk meg a szervezetünket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >