Egészségcseppek – Zöldségek
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Némely zöldség esetében az amerikai Georgetown University kutatói azt tapasztalták, hogy azok segítenek a rák megelőzésében. A brokkoli, a karfiol, a káposzta és a szójabab egyaránt tartalmaz olyan indole-3- karinolt, amely segít helyreállítani a DNS-t a sérült sejtcellákban
Brit tudósok kimutatták, hogy egyértelmű összefüggés van a magasabb zöldségfogyaztás és az alacsonyabb vérnyomás között. A zöldségekben található protein segít csökkenteni a magas vérnyomásból származó egészségügyi problémákat és kockázatokat.
Egy másik, egereken végzett kutatás kimutatta, hogy a sok zöldséget tartalmazó étrend csökkeni a szívinfarktus és a szélütés veszélyét. Ennek oka, hogy a zöldségek hatására az érben megtalálható vérlemezkék 38 százalékkal kisebbek, mint a kevés zöldséget fogyasztók esetében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megújult turisztikai képzést indít a Visit Hungary és a Magyar Turizmus Akadémia
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A svédasztalos menzák biztonságos üzemeltetésére figyelmeztet a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lezárult az E-bike Program 2025 pályázati szakasza
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >