Egészségcseppek – Zöldségek
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Némely zöldség esetében az amerikai Georgetown University kutatói azt tapasztalták, hogy azok segítenek a rák megelőzésében. A brokkoli, a karfiol, a káposzta és a szójabab egyaránt tartalmaz olyan indole-3- karinolt, amely segít helyreállítani a DNS-t a sérült sejtcellákban
Brit tudósok kimutatták, hogy egyértelmű összefüggés van a magasabb zöldségfogyaztás és az alacsonyabb vérnyomás között. A zöldségekben található protein segít csökkenteni a magas vérnyomásból származó egészségügyi problémákat és kockázatokat.
Egy másik, egereken végzett kutatás kimutatta, hogy a sok zöldséget tartalmazó étrend csökkeni a szívinfarktus és a szélütés veszélyét. Ennek oka, hogy a zöldségek hatására az érben megtalálható vérlemezkék 38 százalékkal kisebbek, mint a kevés zöldséget fogyasztók esetében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >