Egészségcseppek – Zöldségek
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Némely zöldség esetében az amerikai Georgetown University kutatói azt tapasztalták, hogy azok segítenek a rák megelőzésében. A brokkoli, a karfiol, a káposzta és a szójabab egyaránt tartalmaz olyan indole-3- karinolt, amely segít helyreállítani a DNS-t a sérült sejtcellákban
Brit tudósok kimutatták, hogy egyértelmű összefüggés van a magasabb zöldségfogyaztás és az alacsonyabb vérnyomás között. A zöldségekben található protein segít csökkenteni a magas vérnyomásból származó egészségügyi problémákat és kockázatokat.
Egy másik, egereken végzett kutatás kimutatta, hogy a sok zöldséget tartalmazó étrend csökkeni a szívinfarktus és a szélütés veszélyét. Ennek oka, hogy a zöldségek hatására az érben megtalálható vérlemezkék 38 százalékkal kisebbek, mint a kevés zöldséget fogyasztók esetében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >