Egészségcseppek – Teljes kiőrlésű gabona
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Az USDA Medical Research intézet másfél évtizedes vizsgálatai azt bizonyítják, hogy a teljes kiőrlésű gabonák gyermekkori fogyasztása gátolja a magas vérnyomás, diabétesz, szívbetegségek, sőt, rákbetegségek későbbi kialakulását is.
A teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása csökkenti a mellrák kialakulásának veszélyét, a terhesség időszakában fogyasztott gabona a születő lányoknál is csökkentik a mellrák későbbi kialakulásának kockázatát.
A teljes kiőrlésű gabonából készült termékek csökkenthetik a gyermekkori elhízásért felelős túlevést, falánkságot. Egy kanadai kutatás kimutatta, hogy a jelenlegi mértéknél sokkal nagyobb arányban kellene teljes kiőrlésű termékeket fogyasztaniuk mind a gyermekeknek, mind a felnőtteknek, hogy megelőzzék az elhízás és ennek szövődményeként fellépő keringési zavarok és más betegségek veszélyét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >