Egészségcseppek – Teljes kiőrlésű gabona
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Az USDA Medical Research intézet másfél évtizedes vizsgálatai azt bizonyítják, hogy a teljes kiőrlésű gabonák gyermekkori fogyasztása gátolja a magas vérnyomás, diabétesz, szívbetegségek, sőt, rákbetegségek későbbi kialakulását is.
A teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása csökkenti a mellrák kialakulásának veszélyét, a terhesség időszakában fogyasztott gabona a születő lányoknál is csökkentik a mellrák későbbi kialakulásának kockázatát.
A teljes kiőrlésű gabonából készült termékek csökkenthetik a gyermekkori elhízásért felelős túlevést, falánkságot. Egy kanadai kutatás kimutatta, hogy a jelenlegi mértéknél sokkal nagyobb arányban kellene teljes kiőrlésű termékeket fogyasztaniuk mind a gyermekeknek, mind a felnőtteknek, hogy megelőzzék az elhízás és ennek szövődményeként fellépő keringési zavarok és más betegségek veszélyét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >