Egészségcseppek – Rostot, de ezerrel!
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A müzlit fogyasztó lányok átlagos testsúlya alacsonyabbnak bizonyult azoknál, mint akik nem fogyasztanak rendszeresen ilyen ételt, erre a következtetésre jutott a Maryland Medical Research Institute felmérése.
Egy bostoni felmérés szerint kisebb a szívbetegségek kialakulásának veszélye azoknál, akik legalább hetente kétszer teljeskiörlésű gabonapelyhet fogyasztanak reggelire.
Spanyol kutatók szerint az oldható rostok fogyasztása segítheti az emésztést és az anyagcserét, valamint segíthet egyes ráktípusok kockázatának csökkentésében, és a cukorbaj, a székrekedés, valamint az elhízás megelőzésében.
A rizskorpa segít csökkenteni a magas vérnyomást, erre az eredményre jutottak japán tudósok, egyelőre még csak patkányokon végzett kísérletek során.
Kapcsolódó cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Egy csésze kávé a hosszú, egészséges életért? 30 évnyi kutatás adta meg a választ
A reggeli kávé nemcsak ébresztő – a legfrissebb kutatások szerint…
Tovább olvasom >A csendes gyilkos: keringési betegségek okozzák a halálesetek egyharmadát
Miközben életünk egyre kényelmesebbé válik, olyan láthatatlan veszélyeknek tesszük ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy hazai borravaló-körkép: így jattolnak a magyarok a vendéglátósok szerint
A vendéglátósok 75 százaléka számolt be arról, hogy a vendégektől…
Tovább olvasom >Rekordforgalomra készül a budapesti repülőtér – minden részletre kiterjed a nyári felkészülés
Soha nem látott utasforgalomra számítanak a 2025-ös nyári szezonban a…
Tovább olvasom >Mol Limo: a legutóbbi három hosszú hétvégén a magyarok legnépszerűbb belföldi célpontja a Balaton volt
A hosszútávú belföldi bérlések legnépszerűbb célpontja a Balaton, a külföldieké…
Tovább olvasom >