Egészségcseppek – Rostot, de ezerrel!
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A müzlit fogyasztó lányok átlagos testsúlya alacsonyabbnak bizonyult azoknál, mint akik nem fogyasztanak rendszeresen ilyen ételt, erre a következtetésre jutott a Maryland Medical Research Institute felmérése.
Egy bostoni felmérés szerint kisebb a szívbetegségek kialakulásának veszélye azoknál, akik legalább hetente kétszer teljeskiörlésű gabonapelyhet fogyasztanak reggelire.
Spanyol kutatók szerint az oldható rostok fogyasztása segítheti az emésztést és az anyagcserét, valamint segíthet egyes ráktípusok kockázatának csökkentésében, és a cukorbaj, a székrekedés, valamint az elhízás megelőzésében.
A rizskorpa segít csökkenteni a magas vérnyomást, erre az eredményre jutottak japán tudósok, egyelőre még csak patkányokon végzett kísérletek során.
Kapcsolódó cikkeink
Milliárdos bevételkiesést szenvedhet el a dán élelmiszer-kereskedelem a súlycsökkentő szerek miatt
Akár 1,2 milliárd dán korona (130 millió euró) forgalomkieséssel is…
Tovább olvasom >Tesco kampány az egészségesebb táplálkozásért – ingyen gyümölcs gyerekeknek
Új kampányt indított a Tesco az Egyesült Királyságban a gyümölcs-…
Tovább olvasom >Túl sok az ipari kémia a tányéron: az ultrafeldolgozott élelmiszerek terjedése már az uniós szabályozók figyelmét is felkeltette
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek (UPF – ultra-processed foods) aránya drasztikusan megnőtt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Starbucks: vége a csak elvitelre szóló kávézóknak – visszatérés a vendéglátás melegségéhez
Radikális stratégiai váltásba kezd a világ legnagyobb kávézólánca: a tőzsdén…
Tovább olvasom >Útjára indult a „szeretet vessző béke”
Az Unicum Riserva támogatásában márciusban debütált a beck@grecsó formáció új…
Tovább olvasom >A Raffaello és a hangyák – A nap videója
Nagyjából négy és fél nap alatt távolítja el a hangyabolynyi…
Tovább olvasom >