Egészségcseppek – Rostot, de ezerrel!
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A müzlit fogyasztó lányok átlagos testsúlya alacsonyabbnak bizonyult azoknál, mint akik nem fogyasztanak rendszeresen ilyen ételt, erre a következtetésre jutott a Maryland Medical Research Institute felmérése.
Egy bostoni felmérés szerint kisebb a szívbetegségek kialakulásának veszélye azoknál, akik legalább hetente kétszer teljeskiörlésű gabonapelyhet fogyasztanak reggelire.
Spanyol kutatók szerint az oldható rostok fogyasztása segítheti az emésztést és az anyagcserét, valamint segíthet egyes ráktípusok kockázatának csökkentésében, és a cukorbaj, a székrekedés, valamint az elhízás megelőzésében.
A rizskorpa segít csökkenteni a magas vérnyomást, erre az eredményre jutottak japán tudósok, egyelőre még csak patkányokon végzett kísérletek során.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság a polcon – Mit gondolnak a vásárlók a csomagolásról és a környezetvédelemről?
A környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mai világban, és a…
Tovább olvasom >Elhanyagolt népbetegség: évente egy kisvárosnyi magyart veszítünk el a diabétesz miatt
A cukorbetegség az elmúlt évtizedekben valódi népegészségügyi problémává vált, hiszen…
Tovább olvasom >Átfogó kutatás a hazai sajtfogyasztásról
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célkitűzése, hogy több magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >