Egészségcseppek – Rostot, de ezerrel!
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A müzlit fogyasztó lányok átlagos testsúlya alacsonyabbnak bizonyult azoknál, mint akik nem fogyasztanak rendszeresen ilyen ételt, erre a következtetésre jutott a Maryland Medical Research Institute felmérése.
Egy bostoni felmérés szerint kisebb a szívbetegségek kialakulásának veszélye azoknál, akik legalább hetente kétszer teljeskiörlésű gabonapelyhet fogyasztanak reggelire.
Spanyol kutatók szerint az oldható rostok fogyasztása segítheti az emésztést és az anyagcserét, valamint segíthet egyes ráktípusok kockázatának csökkentésében, és a cukorbaj, a székrekedés, valamint az elhízás megelőzésében.
A rizskorpa segít csökkenteni a magas vérnyomást, erre az eredményre jutottak japán tudósok, egyelőre még csak patkányokon végzett kísérletek során.
Kapcsolódó cikkeink
Egyre több vásárló nézi meg tüzetesen az élelmiszercímkéket
Egy friss amerikai felmérés szerint a vásárlók nagy része a…
Tovább olvasom >Mikroműanyagok az üveges italokban
Egy friss francia kutatás szerint az üvegpalackos italok több mikroműanyagot…
Tovább olvasom >WHO: 50 százalékos drágulást sürgetnek a dohány, az alkohol és a cukros üdítők esetében
A következő tíz évben legalább 50 százalékkal kellene növelni a…
Tovább olvasom >További cikkeink
MVI éves statisztikai helyzetjelentés a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) évente közzéteszi a vendéglátásról szóló…
Tovább olvasom >Mennyi kávét iszik a Z-generáció?
A német kávépiac jelentős átalakuláson megy keresztül, főként a fiatalabb…
Tovább olvasom >Body art hamburger – A nap videója
Van-e a hamburgernek neme? Jörg Düsterwald testfestő-performanszművész szerint nő!
Tovább olvasom >