Egészségcseppek – halolaj
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…
A tengeri herkentyűkből, illetve halolajból származó omega-3 zsírsav fogyasztása a terhesség alatt nélkülözhetetlen a magzat agyának optimális fejlődéséhez, állítja az amerikai Nemzeti Egészségkutató Intézet tanulmánya.
A cukorbetegek gyógyulási esélyei szempontjából fontos az az amerikai kutatás, amely kimutatta, hogy a halolaj jelenléte megkönnyíti a szervezetben a vércukor áramlását. A glukóz így hatékonyabban tud eljutni az izomsejtekhez.
Egy kanadai orvoscsoport szerint nincsenek perdöntő bizonyítékok arra nézve, hogy az omega-3 zsírsavak önmagukban csökkentenék a depressziós tüneteket. A más betegségek leküzdésében viszont valóban hasznos omega-3 zsírsavak elsősorban a tengeri halakban, halolajban találhatóak meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >