Egészségcseppek – halolaj
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…
A tengeri herkentyűkből, illetve halolajból származó omega-3 zsírsav fogyasztása a terhesség alatt nélkülözhetetlen a magzat agyának optimális fejlődéséhez, állítja az amerikai Nemzeti Egészségkutató Intézet tanulmánya.
A cukorbetegek gyógyulási esélyei szempontjából fontos az az amerikai kutatás, amely kimutatta, hogy a halolaj jelenléte megkönnyíti a szervezetben a vércukor áramlását. A glukóz így hatékonyabban tud eljutni az izomsejtekhez.
Egy kanadai orvoscsoport szerint nincsenek perdöntő bizonyítékok arra nézve, hogy az omega-3 zsírsavak önmagukban csökkentenék a depressziós tüneteket. A más betegségek leküzdésében viszont valóban hasznos omega-3 zsírsavak elsősorban a tengeri halakban, halolajban találhatóak meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >