Egészségcseppek – halolaj
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…
A tengeri herkentyűkből, illetve halolajból származó omega-3 zsírsav fogyasztása a terhesség alatt nélkülözhetetlen a magzat agyának optimális fejlődéséhez, állítja az amerikai Nemzeti Egészségkutató Intézet tanulmánya.
A cukorbetegek gyógyulási esélyei szempontjából fontos az az amerikai kutatás, amely kimutatta, hogy a halolaj jelenléte megkönnyíti a szervezetben a vércukor áramlását. A glukóz így hatékonyabban tud eljutni az izomsejtekhez.
Egy kanadai orvoscsoport szerint nincsenek perdöntő bizonyítékok arra nézve, hogy az omega-3 zsírsavak önmagukban csökkentenék a depressziós tüneteket. A más betegségek leküzdésében viszont valóban hasznos omega-3 zsírsavak elsősorban a tengeri halakban, halolajban találhatóak meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >