Egészségcseppek – halolaj
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…
A tengeri herkentyűkből, illetve halolajból származó omega-3 zsírsav fogyasztása a terhesség alatt nélkülözhetetlen a magzat agyának optimális fejlődéséhez, állítja az amerikai Nemzeti Egészségkutató Intézet tanulmánya.
A cukorbetegek gyógyulási esélyei szempontjából fontos az az amerikai kutatás, amely kimutatta, hogy a halolaj jelenléte megkönnyíti a szervezetben a vércukor áramlását. A glukóz így hatékonyabban tud eljutni az izomsejtekhez.
Egy kanadai orvoscsoport szerint nincsenek perdöntő bizonyítékok arra nézve, hogy az omega-3 zsírsavak önmagukban csökkentenék a depressziós tüneteket. A más betegségek leküzdésében viszont valóban hasznos omega-3 zsírsavak elsősorban a tengeri halakban, halolajban találhatóak meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megújult turisztikai képzést indít a Visit Hungary és a Magyar Turizmus Akadémia
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A svédasztalos menzák biztonságos üzemeltetésére figyelmeztet a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lezárult az E-bike Program 2025 pályázati szakasza
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >