Egészségcseppek – Fokhagyma
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A University of California kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a fokhagyma csípős aromájának értágító hatása hasonlóan működik, mint a csili paprikáé, vagy a wasabié.
…de egy másik amerikai kutatás szerint a széles körben elterjedt nézettel szemben a fokhagyma a koleszterinszintet nem csökkenti. A kutatók szerint egyetlen tabletta vagy gyógynövény sem helyettesítheti teljesen egészében a helyes táplálkozást.
Még egészségesebb hatású lehet a fokhagyma, ha felhasználás előtt szétzúzzák, vagy felaprítják. Egy argentin kutatócsoport szerint ilyenkor szabadítja fel a fokhagyma a legjobban azokat az enzimeket, amelyek hatására egészséges szerves kén vegyület jön létre a szervezetben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megújult turisztikai képzést indít a Visit Hungary és a Magyar Turizmus Akadémia
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A svédasztalos menzák biztonságos üzemeltetésére figyelmeztet a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lezárult az E-bike Program 2025 pályázati szakasza
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >