Egészségcseppek – Fokhagyma
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A University of California kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a fokhagyma csípős aromájának értágító hatása hasonlóan működik, mint a csili paprikáé, vagy a wasabié.
…de egy másik amerikai kutatás szerint a széles körben elterjedt nézettel szemben a fokhagyma a koleszterinszintet nem csökkenti. A kutatók szerint egyetlen tabletta vagy gyógynövény sem helyettesítheti teljesen egészében a helyes táplálkozást.
Még egészségesebb hatású lehet a fokhagyma, ha felhasználás előtt szétzúzzák, vagy felaprítják. Egy argentin kutatócsoport szerint ilyenkor szabadítja fel a fokhagyma a legjobban azokat az enzimeket, amelyek hatására egészséges szerves kén vegyület jön létre a szervezetben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >