Egészségcseppek – Fokhagyma
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A University of California kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a fokhagyma csípős aromájának értágító hatása hasonlóan működik, mint a csili paprikáé, vagy a wasabié.
…de egy másik amerikai kutatás szerint a széles körben elterjedt nézettel szemben a fokhagyma a koleszterinszintet nem csökkenti. A kutatók szerint egyetlen tabletta vagy gyógynövény sem helyettesítheti teljesen egészében a helyes táplálkozást.
Még egészségesebb hatású lehet a fokhagyma, ha felhasználás előtt szétzúzzák, vagy felaprítják. Egy argentin kutatócsoport szerint ilyenkor szabadítja fel a fokhagyma a legjobban azokat az enzimeket, amelyek hatására egészséges szerves kén vegyület jön létre a szervezetben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >