Egészségcseppek – Fekete tea
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Az Arizonai Állami Egyetemhez tartozó tucsoni Egészségügyi Intézet kutatócsoportja kísérleteinek eredménye azt mutatja, hogy a fekete tea fogyasztása, különösen ha citrushéj fogyasztással is párosul, csökkentheti a bőrrák kialakulásának veszélyét.
A fekete tea fogyasztása segít a stressz elkerülésében, vagy pedig a stresszhelyzet gyorsabb leküzdésében egy londoni kutatás szerint.
A fekete tea kedvező hatása a szív- és érrendszerre sokak előtt ismert. A berlini orvosi egyetem kutatói azonban rossz hírrel szolgálnak azok számára, akik angolosan, vagyis kevéske tejjel felengedve fogyasztják teájukat: a hozzáadott tej szinte teljesen lenullázza a teának ezt a pozitív hatását.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >