Egészségcseppek – Fekete tea
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Az Arizonai Állami Egyetemhez tartozó tucsoni Egészségügyi Intézet kutatócsoportja kísérleteinek eredménye azt mutatja, hogy a fekete tea fogyasztása, különösen ha citrushéj fogyasztással is párosul, csökkentheti a bőrrák kialakulásának veszélyét.
A fekete tea fogyasztása segít a stressz elkerülésében, vagy pedig a stresszhelyzet gyorsabb leküzdésében egy londoni kutatás szerint.
A fekete tea kedvező hatása a szív- és érrendszerre sokak előtt ismert. A berlini orvosi egyetem kutatói azonban rossz hírrel szolgálnak azok számára, akik angolosan, vagyis kevéske tejjel felengedve fogyasztják teájukat: a hozzáadott tej szinte teljesen lenullázza a teának ezt a pozitív hatását.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >