Egészségcseppek – Fekete tea
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Az Arizonai Állami Egyetemhez tartozó tucsoni Egészségügyi Intézet kutatócsoportja kísérleteinek eredménye azt mutatja, hogy a fekete tea fogyasztása, különösen ha citrushéj fogyasztással is párosul, csökkentheti a bőrrák kialakulásának veszélyét.
A fekete tea fogyasztása segít a stressz elkerülésében, vagy pedig a stresszhelyzet gyorsabb leküzdésében egy londoni kutatás szerint.
A fekete tea kedvező hatása a szív- és érrendszerre sokak előtt ismert. A berlini orvosi egyetem kutatói azonban rossz hírrel szolgálnak azok számára, akik angolosan, vagyis kevéske tejjel felengedve fogyasztják teájukat: a hozzáadott tej szinte teljesen lenullázza a teának ezt a pozitív hatását.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Újra magyar Gault&Millau
8 év után visszatért, és újra Magyarországon teszteli az éttermeket…
Tovább olvasom >Változik a Balaton: nyolc éve befagyott, most rekordmeleget mérnek
Nyolc évvel ezelőtt a Balaton teljesen befagyott a hosszan tartó…
Tovább olvasom >Szállodai biztonság
A TP-Link és az MSZÉSZ 800 szálloda bevonásával végzett kutatást…
Tovább olvasom >