Egészségcseppek – Eper

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 12. 10:07

Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…

Az eperben található fisetin nevű flavonoid erősíti a hosszútávú memóriát, erre a következtetésre jutott az amerikai Salk Kutatóintézet és a Tokiói Egyetem közös kutatócsoportja. A fontos felfedezés az Alzheimer-kór visszaszorításában is szerephez juthat.

Az eper fogyasztása kedélyjavító hatású. A gyümölcsben található oldott rostok lelassítják a szénhidrátok gyors lebomlását, és ez csökkenti a kedélyingadozást is, erre az eredményre jutott egy San Diego-i kutatócsoport.
Egy másik kaliforniai kutatás szerint az eperfogyasztás lelassítja egyes rákos sejttípusok szaporodási ütemét.

Egeszsegcseppek - Eper

Kapcsolódó cikkeink