Egészségcseppek – Eper
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…
Az eperben található fisetin nevű flavonoid erősíti a hosszútávú memóriát, erre a következtetésre jutott az amerikai Salk Kutatóintézet és a Tokiói Egyetem közös kutatócsoportja. A fontos felfedezés az Alzheimer-kór visszaszorításában is szerephez juthat.
Az eper fogyasztása kedélyjavító hatású. A gyümölcsben található oldott rostok lelassítják a szénhidrátok gyors lebomlását, és ez csökkenti a kedélyingadozást is, erre az eredményre jutott egy San Diego-i kutatócsoport.
Egy másik kaliforniai kutatás szerint az eperfogyasztás lelassítja egyes rákos sejttípusok szaporodási ütemét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Óriási eredmény: minden korábbinál több Michelin-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest a Condé Nast Traveller toplistáján: a főváros a 19. helyen Európa legjobb városai között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Marriott elindította szabadtéri fókuszú márkáját: Outdoor Collection by Marriott Bonvoy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >