Egészségcseppek – Eper
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…
Az eperben található fisetin nevű flavonoid erősíti a hosszútávú memóriát, erre a következtetésre jutott az amerikai Salk Kutatóintézet és a Tokiói Egyetem közös kutatócsoportja. A fontos felfedezés az Alzheimer-kór visszaszorításában is szerephez juthat.
Az eper fogyasztása kedélyjavító hatású. A gyümölcsben található oldott rostok lelassítják a szénhidrátok gyors lebomlását, és ez csökkenti a kedélyingadozást is, erre az eredményre jutott egy San Diego-i kutatócsoport.
Egy másik kaliforniai kutatás szerint az eperfogyasztás lelassítja egyes rákos sejttípusok szaporodási ütemét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >