Egészségcseppek – Eper
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…
Az eperben található fisetin nevű flavonoid erősíti a hosszútávú memóriát, erre a következtetésre jutott az amerikai Salk Kutatóintézet és a Tokiói Egyetem közös kutatócsoportja. A fontos felfedezés az Alzheimer-kór visszaszorításában is szerephez juthat.
Az eper fogyasztása kedélyjavító hatású. A gyümölcsben található oldott rostok lelassítják a szénhidrátok gyors lebomlását, és ez csökkenti a kedélyingadozást is, erre az eredményre jutott egy San Diego-i kutatócsoport.
Egy másik kaliforniai kutatás szerint az eperfogyasztás lelassítja egyes rákos sejttípusok szaporodási ütemét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >Samponutántöltés – A nap képe
Svéd fenntarthatósági megoldás – ráadásul a felirat szerint a megtakarítás…
Tovább olvasom >Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >