Egészségcseppek – Eper
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…
Az eperben található fisetin nevű flavonoid erősíti a hosszútávú memóriát, erre a következtetésre jutott az amerikai Salk Kutatóintézet és a Tokiói Egyetem közös kutatócsoportja. A fontos felfedezés az Alzheimer-kór visszaszorításában is szerephez juthat.
Az eper fogyasztása kedélyjavító hatású. A gyümölcsben található oldott rostok lelassítják a szénhidrátok gyors lebomlását, és ez csökkenti a kedélyingadozást is, erre az eredményre jutott egy San Diego-i kutatócsoport.
Egy másik kaliforniai kutatás szerint az eperfogyasztás lelassítja egyes rákos sejttípusok szaporodási ütemét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Turizmus 2024 decemberében: növekvő vendégforgalom, eltérő regionális trendek
2024 decemberében a magyarországi turisztikai szálláshelyek vendégforgalma jelentős növekedést mutatott…
Tovább olvasom >Újra magyar Gault&Millau
8 év után visszatért, és újra Magyarországon teszteli az éttermeket…
Tovább olvasom >Változik a Balaton: nyolc éve befagyott, most rekordmeleget mérnek
Nyolc évvel ezelőtt a Balaton teljesen befagyott a hosszan tartó…
Tovább olvasom >