Egészségcseppek – B-vitamin
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben…
– Svéd és amerikai tudósok kutatása szerint a megnövelt természetes (azaz ételekből származó) B-vitamin bevitel csökkenti a hasnyálmirigyrák veszélyét. (National Cancer Institute)
– Az idősödő szervezet agyműködésének romlását gátolják a citrusok és a B- vitamint tartalmazó zöldleveles zöldségek a Nutritional Epidemiology Program keretében elvégzett kutatás szerint.
– A sör egészséges – legalábbis nem túl nagy mennyiségben – erősítették meg amerikai tudósok, ugyanis B-vitamint, antioxidánsokat, folsavat és niacint tartalmaz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: 2025-ben tovább erősödik a SZÉP-kártya népszerűsége
A SZÉP-kártya egyre fontosabb szerepet kap a magyar háztartások pénzügyi…
Tovább olvasom >Az év elején tovább erősödött a turizmus – ágazati kitekintő
2025 januárjában egymillió vendég érkezett a turisztikai szálláshelyekre, ahol közel…
Tovább olvasom >Nagy Márton: kistelepülések kiskocsmái is pályázhatnak idegenforgalmi támogatásra
Egymilliárd forintra pályázhatnak az ezer fő alatti településen működő kiskocsmák,…
Tovább olvasom >