Egészségcseppek – A zöldtea
Sorozatunkban megmutatjuk, miért jó (még) enni.
Az amerikai Mayo Clinic egyik kutatása szerint a zöldtea fogyasztása segít csökkenteni egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát, és javulást hoz leukémiás betegek állapotában is.
A zöldtea javítja az állóképességet is, ami azért is fontos, mert egy egészséges fogyókúrának része kell legyen az is, hogy a fogyókúrázó általános állapota ne romoljon le jelentősen.
Érdekes módon Ázsiában a heves dohányzási szokások ellenére kisebb a keringési betegségekkel küzdők aránya, mint a világ más tájain. A Yale egyetemen dolgozó kutatók szerint az „Ázsia-paradoxonnak” is nevezett jelenségnek a zöldtea nagymértékű fogyasztása az oka, ugyanis az antioxidáns hatással bír, amely segít megelőzni a szívinfarktust és más keringési problémákat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >