Egészségcseppek – A zöldtea
Sorozatunkban megmutatjuk, miért jó (még) enni.
Az amerikai Mayo Clinic egyik kutatása szerint a zöldtea fogyasztása segít csökkenteni egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát, és javulást hoz leukémiás betegek állapotában is.
A zöldtea javítja az állóképességet is, ami azért is fontos, mert egy egészséges fogyókúrának része kell legyen az is, hogy a fogyókúrázó általános állapota ne romoljon le jelentősen.
Érdekes módon Ázsiában a heves dohányzási szokások ellenére kisebb a keringési betegségekkel küzdők aránya, mint a világ más tájain. A Yale egyetemen dolgozó kutatók szerint az „Ázsia-paradoxonnak” is nevezett jelenségnek a zöldtea nagymértékű fogyasztása az oka, ugyanis az antioxidáns hatással bír, amely segít megelőzni a szívinfarktust és más keringési problémákat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >