Eger egyedi borospalackja
A borvidéki összefogás egy újabb szép példája: elkészültek az Egri borvidék egyedi palackjának első mintapéldányai. A végeredmény reményeik szerint minden tekintetben méltó lesz az Egri borvidékhez és annak hagyományaihoz – mondta a palackot bemutató Soltész Gergő, az Egri Borműhely elnöke. – A palack formáját egy 1930-as évekből származó elődje ihlette, annak kismértékű újragondolásával, az Orosházi Üveggyár közreműködésével készült el az új produktum. A tervezésnél szempont volt az egyediség, a külalak mellett az 1552-es évszám, az egri várvédők diadalának dátuma is szerepel a palackon. A fenntarthatóság és környezetvédelem jegyében a palack az átlagosnál kevesebb alapanyag felhasználásával készül, így környezeti terhelése szerényebb, jobban szállítható és tárolható. A palack terve példaértékű összefogás eredményeként, az Egri Borműhely szervezésében, az érintett borászok javaslatára és közös döntésük alapján készült el. Gál Tibor egri borász szerint az új palack az egri bor mint márkanév erősítésére szolgál, és inspirációt jelent a borászoknak is. //
Kapcsolódó cikkeink
AgriTech InnoExpo 2025 – ahol az innováció találkozik a természettel
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Átadták a 2025-ös A Fenntartható jövőért díjakat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Fenntarthatósági fordulópont előtt a magyar szállítmányozás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: Eger, Miskolc és Nyíregyháza a legnépszerűbb az őszi szünetben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Balatoni Turizmus Szövetség: 1500 szolgáltató várja vendégeit az október 23-i hosszú hétvégén
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kézzel készült mini desszertcsodák kerültek a Gundel asztalára
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
