Édesség, úgy kellesz nékem
A folyamatos verseny a sörök világában is új és újabb alapanyagok és ízpárosítások kipróbálására ösztönzi a gyártókat, ami az évtized második felében egyre több bizarrnak tűnő eredményhez vezet. De mennyire lehet szokatlannak nevezni egy termékfejlesztési irányt, amely más területeken már bevált? Bő évtizede már, hogy megjelentek a különféle sütemények, torták ízét utánzó kávé- és koktélszirupok, talán 5 éve sincs, hogy desszert ízű égetett szeszes italok kerültek piacra, tavaly pedig megsokasodtak az ugyanilyen sörök. A stoutokból vagy a porterekből amúgy is gyakran kiérződnek csokoládés ízjegyek, de ha a brownie, a crème brulée, a tiramisu vagy éppen a mentolos keksz ízvilágát produkálják – és nemcsak ezek, de akár ale-ek is –, az már az újdonságra fogékony sörisszák fantáziáját megmozgató trend. Minthogy a legtöbb próbálkozásról amerikai weboldalakon olvastunk, valószínű, hogy a hazai ínyencek egyelőre csak szerencsével juthatnak ilyen újdonságokhoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Séf élet, gyöngy élet… – A nap képe
A Proud to be a Chef Fb-oldalán találtuk a képeket…
Tovább olvasom >Hazaviszem az éttermet – éttermi merchandising
Mi jut eszébe, ha kedvenc étterme vagy kávézója nevét meglátja…
Tovább olvasom >Pillepalack üvegből
A Diageo szeptemberben a London Design Festivalon mutatta be a…
Tovább olvasom >