Édesség, úgy kellesz nékem
A folyamatos verseny a sörök világában is új és újabb alapanyagok és ízpárosítások kipróbálására ösztönzi a gyártókat, ami az évtized második felében egyre több bizarrnak tűnő eredményhez vezet. De mennyire lehet szokatlannak nevezni egy termékfejlesztési irányt, amely más területeken már bevált? Bő évtizede már, hogy megjelentek a különféle sütemények, torták ízét utánzó kávé- és koktélszirupok, talán 5 éve sincs, hogy desszert ízű égetett szeszes italok kerültek piacra, tavaly pedig megsokasodtak az ugyanilyen sörök. A stoutokból vagy a porterekből amúgy is gyakran kiérződnek csokoládés ízjegyek, de ha a brownie, a crème brulée, a tiramisu vagy éppen a mentolos keksz ízvilágát produkálják – és nemcsak ezek, de akár ale-ek is –, az már az újdonságra fogékony sörisszák fantáziáját megmozgató trend. Minthogy a legtöbb próbálkozásról amerikai weboldalakon olvastunk, valószínű, hogy a hazai ínyencek egyelőre csak szerencsével juthatnak ilyen újdonságokhoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Részben az utaztatási cégek részvényeinek árfolyamcsökkenése húzza le az európai tőzsdéket
Gyengültek a vezető európai tőzsdemutatók péntek délelőtt elsősorban az utaztatási…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom adta a legtöbb belföldi turistát tavaly
Minden korábbinál több, közel 18 millió turista érkezett a hazai…
Tovább olvasom >Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >