Édesmindegy
Mondják, gasztronómiánk a tányérdesszertek területén gyengébb, mint az általános cukrászatban: hiányoznak a tipikus éttermi desszertek. Nos, ebből a szempontból kétségbevonhatatlanul óriási piaci rést töm be a fővárosi Édesmindegy desszertbár, aminek már kategóriája is inkább csak világjáró ínyenceink előtt ismert, ugyanis desszertbárokkal többnyire nálunk nyugatabbra (vagy távol-keletebbre) találkozik a fogyasztó, többnyire luxuskategóriában. A Pozsonyi utcai üzlet 50 (plusz 20 a teraszon) férőhellyel várja az édesszájúakat; már a méretből is látszik, hogy nemcsak annak környezetéből, hanem – az ipart hobbiszinten művelő tulajdonosok elmondása szerint – az egész városból. Ehhez egy jól képzett cukrász hölgy társaságában „fedezik fel” a desszertek világát, annak trendjeit, és alakítják a kínálatot – a jelek szerint sikerrel. A 10-15-féle, nem egyszer innovatív megközelítésű tányérdesszert a hazai piachoz alkalmazkodva viszonylag nagy adagban, 550-890 forint közötti áron kapható, melléjük 15-18 elemből álló színes borválaszték a „kísérő”; a pezsgőkön kívül mindet poharaztatják is, 1,5 decinként 650–10 500 forintért. A mediterrán beütésű enteriőr barátságos; a tervezők házi konyha-ebédlő jelleget kívántak kialakítani. Az üzletben a déli időszak forgalmát sem bízzák a véletlenre, a naponta változó kétfogásos ebéd (egyik része természetesen desszert) ára 1100 forint. Az üzlet több környékbeli kávézót is ellát cukrászati termékekkel.
Budapest XIII., Pozsonyi út 16.
Cukrász: Tolnai Piroska, Tervező: Lavia Grande
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >