Édes élet Európában
Állítólag Európa a legédesszájúbb kontinens. Mindenfelé igen emblematikus süteményekkel büszkélkednek a népek. Lássuk, hogy egy összeállítás szerint, mi is kerül feltétlenül a desszertes tányérokra.
Fotó: europapont.blog.hu
Még a decemberi csúcsszezonra készült az europapont látványos összeállítása, de aktualitásából semmit sem vesztett. Sőt, akár most farsang tájékán, aztán húsvétkor, majd a nyári utazások szezonjában, egyáltalán bármikor érdemes egy pillantást vetni rá.
A legcsábítóbb sütemények ” felcímkézve” – országonként. Például az olaszok a tiramisuval, a spanyolok a Santiago tortával virítanak. A franciáké a madeleine, a ciprusiaké a baklava (bölcs választás, tekintve, hogy a törökök és a görögök egyaránt favorizálják), a mienk a Dobos torta. Lehet játszani is, és „vakon” találgatni, mi szerepelhet a lengyeleknél, horvátoknál és így tovább. Aztán megnézzük, bejött-e a tippünk, s persze kereshetünk originális és alternatív recepteket. (hvg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Turizmus 2024 decemberében: növekvő vendégforgalom, eltérő regionális trendek
2024 decemberében a magyarországi turisztikai szálláshelyek vendégforgalma jelentős növekedést mutatott…
Tovább olvasom >Szivárványos koktél – A nap videója
Az italrétegelés régóta egyik kedvenc látványossága a koktélkészítésnek. A videóért…
Tovább olvasom >Ön itt áll! – A nap képe
A Walmart áruházi GPS-e a részlegek és termékek elhelyezése mellett…
Tovább olvasom >