Édes élet Európában
Állítólag Európa a legédesszájúbb kontinens. Mindenfelé igen emblematikus süteményekkel büszkélkednek a népek. Lássuk, hogy egy összeállítás szerint, mi is kerül feltétlenül a desszertes tányérokra.
Fotó: europapont.blog.hu
Még a decemberi csúcsszezonra készült az europapont látványos összeállítása, de aktualitásából semmit sem vesztett. Sőt, akár most farsang tájékán, aztán húsvétkor, majd a nyári utazások szezonjában, egyáltalán bármikor érdemes egy pillantást vetni rá.
A legcsábítóbb sütemények ” felcímkézve” – országonként. Például az olaszok a tiramisuval, a spanyolok a Santiago tortával virítanak. A franciáké a madeleine, a ciprusiaké a baklava (bölcs választás, tekintve, hogy a törökök és a görögök egyaránt favorizálják), a mienk a Dobos torta. Lehet játszani is, és „vakon” találgatni, mi szerepelhet a lengyeleknél, horvátoknál és így tovább. Aztán megnézzük, bejött-e a tippünk, s persze kereshetünk originális és alternatív recepteket. (hvg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >