Édes élet Európában

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 20. 11:01

Állítólag Európa a legédesszájúbb kontinens. Mindenfelé igen emblematikus süteményekkel büszkélkednek a népek. Lássuk, hogy egy összeállítás szerint, mi is kerül feltétlenül a desszertes tányérokra.

sutemeny

Fotó: europapont.blog.hu

Még a decemberi csúcsszezonra készült az europapont látványos összeállítása, de aktualitásából semmit sem vesztett. Sőt, akár most farsang tájékán, aztán húsvétkor, majd a nyári utazások szezonjában, egyáltalán bármikor érdemes egy pillantást vetni rá.

A legcsábítóbb sütemények ” felcímkézve” – országonként. Például az olaszok a tiramisuval, a spanyolok a Santiago tortával virítanak. A franciáké a madeleine, a ciprusiaké a baklava (bölcs választás, tekintve, hogy a törökök és a görögök egyaránt favorizálják), a mienk a Dobos torta. Lehet játszani is, és „vakon” találgatni, mi szerepelhet a lengyeleknél, horvátoknál és így tovább. Aztán megnézzük, bejött-e a tippünk, s persze kereshetünk originális és alternatív recepteket. (hvg.hu)

Kapcsolódó cikkeink