Economy és premium economy osztály Magyarország első autópálya-éttermében
Komoly választékot kell kínálnia annak, aki az itt találkozó üzletemberek, a Balaton felé utazó családok és a hosszabb szünetre megálló hivatásos sofőrök gasztronómiai ízlését egyaránt megcélozza. A székesfehérvári M7 Bistro épp ezt tűzte ki célul, megvalósításához pedig egyedi koncepciót hozott létre az autópálya 60-as kilométerénél.
Magyarország legrégebbi autópálya étterme fennállásának négy évtizede alatt pontosan követte a gasztronómiai közízlés változásait, és a legutóbbi, egy évvel ezelőtti felújítás során is innovatív megoldásokat alkalmazott. Az új elgondolás jegyében ugyanis a repülőgépek kabinjához hasonlóan „economy” és „premium economy” osztályra osztja a vendégteret és a menüt. Mindkét csoport a saját igényei szerint választhat az étlapról, emellett a fontosabb megbeszélésekre különterem is rendelkezésre áll, amelyet az itt találkozó székesfehérvári és budapesti üzletemberek rendszeresen igénybe is vesznek.
Az átalakított és kibővített menüben a kamionosokat hagyományos ételekkel, például babgulyással várják, a közeli üzleti parkban dolgozók és a helyi lakosok ebédjéhez viszont a több fogásos, könnyedebb menü illik. És persze gondoltak azokra is, akik a Balaton felé menet csak egy rövid pihenőre állnak meg itt, őket a látványpékségben helyben, frissen készült (pék)süteményekkel, valamint saját pörkölt keverékből készülő kávékkal fogadják.
Az idei szezon újdonságai a helyben készített szendvicsek, amelyek többféle ízesítésben, a lehető legfrissebben érhetőek el a Séfpultból.
Az M7 Bistro séfje, Bokor Péter 10 évnyi ausztriai fine dining tapasztalattal jött haza másfél évvel ezelőtt, hogy Székesfehérváron kamatoztassa tudását és kreativitását, de kollégái is rendelkeznek külföldi munkatapasztalattal. A minden nap reggel 7-től este 7-ig nyitva tartó étterem mindössze 20 fős személyzettel üzemel.
Az M7 Bistro ételei nemcsak helyben fogyaszthatóak, sokan elvitelre kérnek különböző összeállításokat. Az ételszállító dobozok már most is rendelkezésre állnak, de a szolgáltatást hamarosan továbbfejlesztik, az ételek elkészültük után gyorsan lehűtve (sokkolva) is szállíthatóak legyenek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >