Dupla-arany minősítést kapott a mexikói tequila
A legkiválóbb alkoholok San Francisco-i versenyén, vak zsűrizésen szereztek elismerést az el Jimador tequilák. A hazánkban is elérhető Reposado kettős arany minősítést, az Anejo arany fokozatot kapott. A 100% agavéból készülő nedű már második alkalommal hozta el a legnevesebbeknek szóló elismerést.
Megerősítést nyertek a mexikói tequila készítői: a gondosan ápolt tradíciók és a különleges erjesztési folyamat mesteri ötvözetével érlelt ízeknek nem lehet máshol a helye, csak a legkiválóbb alkoholok sorában. A bírák egy olyan vak, többszintű pontozási rendszert fejlesztettek ki, amelyet alkalmazva senki sem vádolhatja őket elfogultsággal.Idén az el Jimador tequilák 61 különböző országból benevezett 1215 ital közül kaptak arany-minősítést. Az alkoholok szakértőiből álló zsűri az azonos kategóriába eső nedűk rangsorolására alkotta meg a kettős fokozatokat, ezzel kiemelve a legjobbakat. Így kapott dupla-arany minősítést a Reposado, amelyet minimum 60 napig érlelnek tölgyfahordóban, így fokozva a tequilák utánozhatatlan ízvilágát. A borostyán színű, arany minősítést nyert Anejot pedig több mint 12 hónapig érlelik fehér tölgyfahordókban, amely után a vanília és caramell ízjegyek fedezhetők fel benne.
Hazánkban a tequilát általában citrommal és sóval vagy naranccsal és fahéjjal fogyasztják, a minőségi mexikói párlat kortyolásánál azonban ez hiba lenne. Hiszen ezek a kiegészítők pont az ital teljes, élvezetes ízét nyomnák el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >