Dunai halételek a Keszegfesztiválon
Dunai halételek várják szombaton a Bátai Keszegfesztivál közönségét, a kulturális, gasztronómiai programot tizedik alkalommal rendezik meg a sárközi községben.
A fesztivál halfőző versenyén körülbelül két mázsa halból, a keszeg mellett pontyból, kárászból készülnek sültek és halászlé helyi ízek szerint – mondta el Sütő Renáta szervező az MTI-nek.
Nem előírás az, hogy a versenyen a résztvevők dunai halból készítsék a halételeket, de többnyire a folyami hal az alapanyag – tette hozzá. Bátán a keszeget paprikás lisztben forgatva sütik ki, a halászlé hasonlít a bajai hallé elkészítéséhez, a Tolna megyei településen kárász és keszeg is kerül bele, mindig csípősen főzik és tésztával fogyasztják. A keszegsütőknél 700 forintért lehet majd megkóstolni a bátai sültet.
A rendezvény helyszínén, a természetvédelmi területen fekvő bátai Nagy-szigeten egész napos szórakoztató és gyermek- és kulturális programok is várják a közönséget. Az előadók között több népzenei és néptáncegyüttes is színpadra lép.
A Markó József Bátai Hagyományőrzők Egyesületének tagjai régi bátai népdalokat énekelnek, a budapesti Márványos Tamburazenekar a bátai Sárköz Néptáncegyüttest kíséri majd, amely rimóci táncokat, verbunkost, csárdást ad elő. A Bátai Cigány Tamburazenekartól cigány és magyar népzenét, a szintén bátai Vadvirág Tánccsoporttól magyar, köztük felvidéki táncokat hallhat, láthat a közönség. A fesztiválon fellép zenekarával az egyik legnépszerűbb hazai nép- és világzenei előadó, Bognár Szilvia is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >Új szintre emelik a balatoni gasztronómiát: megoldást hozhat a szezonalitásra és a munkaerőhiányra a Balatoni Kulináris Műhely
A térség éttermei, borászatai és szakképző intézményei közösen alakították ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egy korszak lezárul, egy új indul – marketingvezetői váltás az Eisbergnél
Két év után búcsúzik az Eisbergtől Gál Judit, a cég…
Tovább olvasom >Folytatódik az áreső a PENNY-ben
Folytatja az alapvető háztartási és higiéniai termékek áresőjét a PENNY…
Tovább olvasom >A Heineken mesterséges intelligenciával oltja szomját az adatkezelésbe
A Heineken az SAP AI megoldásával egyszerűsíti az adatelemzést munkatársai…
Tovább olvasom >