Dubaji Világkiállítás: Bemutatkozott a Magyar Pavilon gasztronómiai kínálata
Kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiája a Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként; az expo magyar pavilonjában mind az étterem, mind a bisztró különleges, újragondolt fogásokkal várja a látogatókat 2021. október 1. és 2022. március 31. között.
A magyar pavilon, forrás: hvg.hu
A megszokott magyar ízeket újragondolt formában építették be a pavilon gasztronómiai kínálatába, amely illeszkedik a Dubaji Világkiállítás újító szellemiségéhez – közölte az MTI-vel pénteken a magyar részvételt szervező Expo 2020 Magyarország Nkft.
Magyarországon az elmúlt években jelentős gasztronómiai fejlődés, szemléletváltozás történt, hazánk az európai csúcsgasztronómia térképén is megjelent. A Dubaji Világkiállítás kiváló lehetőséget biztosít a magyar konyhaművészet széles körben történő megismertetésére és népszerűsítésére – hangsúlyozta Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezetője.
Magyarország Európa egyik leggazdagabb ásványvíz-lelőhellyel rendelkező országa, egyedülálló földalatti vízkészlettel rendelkezik, rendkívül gazdag ásvány- és gyógyvizekben, ezért a magyar pavilon fő üzenete is Magyarország ezen páratlan értékére utal. A látogatók maguk is meggyőződhetnek erről, hiszen több magyar ásványvizet meg is kóstolhatnak a pavilon AquaBarjában – áll a közleményben.
A kézműves termékeket árusító gasztroshopban olyan, magas minőségű magyar élelmiszereket (például mézeket, lekvárokat, szörpöket) kínálnak a látogatóknak, amelyek egy része a pavilon étterem- és bisztrókínálatának ételeiben és italaiban is visszaköszön.
A komoly szakmai múlttal rendelkező Pintér Károly séf által összeállított bisztrómenüt Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Mautner Zsófia gasztroblogger mutatták be pénteken.
A bisztró könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelve a szezonalitásra: novemberben például libaételek készülnek, decemberben karácsonyi és újévi, az ünnepre jellemző fogások kerülnek fel az étlapra, de helyet kap a kínálatban a farsangi fánk is.
Az étteremben kóstolómenük várják a vendégeket, amelyek bemutatják az évszakok hangulatát is. A hathetente változó menüsorok a négy évszak nevét viselve, azok legmeghatározóbb alapanyagaiból készülnek. A helyi szigorú alkoholfogyasztási szabályokat betartva az érdeklődők megízlelhetik a magyar borokat is, amelyek az ételekhez párosítva egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtanak – közölték a szervezők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nyitott portákkal várják a fogyasztókat a kistermelő
Országszerte kinyitják kapuikat a fogyasztók előtt a hazai kistermelők. A…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvannak a Fenntarthatóság szimbóluma idei díjazottjai
A Trade magazin hatodszor hirdette meg a Fenntarthatóság szimbóluma pályázatot. A…
Tovább olvasom >Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál 2025 – Három nap a bor, a pezsgő és a kultúra jegyében
Szeptember 5–7. között immár 35. alkalommal várja látogatóit a Budafoki…
Tovább olvasom >Idén is megfizethető áron kaphatók a legnépszerűbb termékek a Szent István Napon
2025-ben is gazdag étel- és italkínálat fogadja az érdeklődőket a…
Tovább olvasom >