Dubaji Világkiállítás: Bemutatkozott a Magyar Pavilon gasztronómiai kínálata
Kiemelt szerepet kap Magyarország gasztronómiája a Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként; az expo magyar pavilonjában mind az étterem, mind a bisztró különleges, újragondolt fogásokkal várja a látogatókat 2021. október 1. és 2022. március 31. között.
A magyar pavilon, forrás: hvg.hu
A megszokott magyar ízeket újragondolt formában építették be a pavilon gasztronómiai kínálatába, amely illeszkedik a Dubaji Világkiállítás újító szellemiségéhez – közölte az MTI-vel pénteken a magyar részvételt szervező Expo 2020 Magyarország Nkft.
Magyarországon az elmúlt években jelentős gasztronómiai fejlődés, szemléletváltozás történt, hazánk az európai csúcsgasztronómia térképén is megjelent. A Dubaji Világkiállítás kiváló lehetőséget biztosít a magyar konyhaművészet széles körben történő megismertetésére és népszerűsítésére – hangsúlyozta Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezetője.
Magyarország Európa egyik leggazdagabb ásványvíz-lelőhellyel rendelkező országa, egyedülálló földalatti vízkészlettel rendelkezik, rendkívül gazdag ásvány- és gyógyvizekben, ezért a magyar pavilon fő üzenete is Magyarország ezen páratlan értékére utal. A látogatók maguk is meggyőződhetnek erről, hiszen több magyar ásványvizet meg is kóstolhatnak a pavilon AquaBarjában – áll a közleményben.
A kézműves termékeket árusító gasztroshopban olyan, magas minőségű magyar élelmiszereket (például mézeket, lekvárokat, szörpöket) kínálnak a látogatóknak, amelyek egy része a pavilon étterem- és bisztrókínálatának ételeiben és italaiban is visszaköszön.
A komoly szakmai múlttal rendelkező Pintér Károly séf által összeállított bisztrómenüt Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Mautner Zsófia gasztroblogger mutatták be pénteken.
A bisztró könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, külön ügyelve a szezonalitásra: novemberben például libaételek készülnek, decemberben karácsonyi és újévi, az ünnepre jellemző fogások kerülnek fel az étlapra, de helyet kap a kínálatban a farsangi fánk is.
Az étteremben kóstolómenük várják a vendégeket, amelyek bemutatják az évszakok hangulatát is. A hathetente változó menüsorok a négy évszak nevét viselve, azok legmeghatározóbb alapanyagaiból készülnek. A helyi szigorú alkoholfogyasztási szabályokat betartva az érdeklődők megízlelhetik a magyar borokat is, amelyek az ételekhez párosítva egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtanak – közölték a szervezők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven…
Tovább olvasom >Ennyibe kerül most egy menüsor az ország legjobb vidéki éttermeiben
Az ország legjobb vidéki éttermeinek listája változatos kulináris élményeket kínál,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >