Dr. Schär első Gluténmentes Világnapja Magyarországon
A hazánkban is piacvezető gluténmentes termékeket kínáló márka, a Dr. Schär június 9-én a Folyondár utcai Sportközpontban várja a lisztérzékeny betegeket és családjaikat egy egész napos ingyenes eseményre.
Májusban számos európai országban kerül megrendezésre a Lisztérzékenyek Világnapja. E nap fő üzenete, hogy felhívja a figyelmet a coeliakia jelenségre, és a gluténmentes étkezésre. A Dr. Schär Gluténmentes Világnapjával csatlakozik ehhez az eseményhez Európa szerte azzal a céllal, hogy a figyelemfelhívás mellett, összehozza a lisztérzékeny embereket egy olyan rendezvényen, ahol a rengeteg információnak köszönhetően kellemesebben és könnyedebben élhetnek együtt lisztérzékenységükkel. Hazánkban is minden 100 ember közül legalább 1 coeliakiával küzd és hasonló a helyzet más európai országokban is.
A coeliakia előfordulása világszerte növekszik, valamint egyre több embert diagnosztizálnak gluténérzékenységgel. Magyarországon is egyre több ember kénytelen ezzel az autoimmun betegséggel együtt élni. A lisztérzékenység már egészen kiskorban kialakulhat, a gluténtartalmú ételek bevezetését követő 1-3 éven belül. A betegség később, felnőttkorban is jelentkezhet, és ilyenkor sokáig felfedezetlen maradhat, hiszen nem feltétlenül jár tipikus tünetekkel, és hirtelen rendkívüli elváltozásokkal.
A betegségnek csak egyetlen hatékony kezelése létezik: a gluténmentes diéta, amit minden esetben élethosszig kell tartani. Az ilyen betegséggel küzdők semmilyen formában sem fogyaszthatnak búzát, rozst, árpát, ezek hibridjeit, tönkölybúzát, vagy annak elődjeit. Oda kell figyelni a feldolgozott élelmiszerekre és a késztermékekre is, hiszen a glutént előszeretettel alkalmazzák összetevőként.
A gluténtartalmú gabonafélék helyettesítésére azonban fogyaszthatják a kölest, kukoricát, rizst, hajdinát. Ajánlott húsok, halak, zöldségek, gyümölcsök, natúr tejtermékek, tojás és különleges gluténmentes termékek, köztük liszt, kenyerek, péksütemények, tészták, édességek, így a Dr. Schär termékeinek fogyasztása. A Dr. Schär márka, mint úttörő a gluténmentes termékek előállításában folyamatos kutatást és fejlesztést végez a különleges táplálkozási követelményeknek megfelelve, szem előtt tartva az élvezetes, egészséges és biztonságos táplálkozást. A kutatást vezető egyetemekkel és nemzetközi kutatóintézetekkel együtt végzik.
A Dr. Schär márka már 30 éve van jelen a gluténmentes termékek piacán, ahol vezető szerepet tölt be. A lisztérzékenyek által fogyasztható pékáru, tészta és aprósütemények széles választékát kínálja, és folyamatosan bővíti a skálát. Jelenleg Magyarországon elérhető többféle kenyér, háromféle liszt, tortilla, pizzaalap, tészták, zsemlemorzsa sós és édes készsütemények, piskóták, kekszek, nápolyik. A Schär termékeket egyre több nagyáruházban, táplálék allergia üzletben, reformboltban, drogériában lehet megvásárolni. A cég kompetenciája azonban túlmutat a termékein. A Dr. Schär együttműködik a coeliakia területének vezető szakértőivel, és széleskörű szolgáltatásokat, köztük táplálkozási tanácsokat és egyéb információt ad a coeliakiásoknak, hogy könnyedebben élhessenek együtt a gluténmentes táplálkozással.
A cég üdvözlő csomagot küld az újonnan diagnosztizáltaknak, melyben hasznos információkat találnak (tájékoztató füzet és CD, receptkönyv) A Dr. Schär honlapon (www.schaer.com) első kézből értesülhet bárki az újdonságokról, több mint 650 recept közül választhat, szakértői válaszokat olvashat, illetve fogyasztói tapasztalatok és számos egyéb érdekesség várja a látogatókat.
A mostani Gluténmentes Világnap Magyarországon az első ilyen jellegű rendezvény lesz a Dr. Schär szervezésében hazánkban. A június 9-én tartandó eseményen számos programmal várják az érintetteteket. Dietetikus és szakács is segít a diétát izgalmasabbá és finomabbá tenni, főzőshow-val, termékkóstolóval, érdekes receptekkel, magyar és olasz összetevőkkel, hogy még ínycsiklandóbb legyen az étrend. A gyermekek legnagyobb örömére az Alma együttes is fellép majd a Folyondár utcai Sportközpontban, ahol nagyjából 1000 főre számítunk, és boldogok vagyunk, hogy már rengeteg magyar coeliakiás jelezte előre részvételi szándékát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Üzleti tervezéshez egy kis segítség
A CEONET Klub és az Egyensúly Intézet újabb közös eseményre…
Tovább olvasom >Európai küldöttséget látott vendégül az NFFT és a BCSDH
Milyen európai szintű együttműködések segíthetik az európai és a hazai…
Tovább olvasom >Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >