Disznók a városi kertekben
Egyre több brit család gondolja úgy, hogy szükségtelen az egyre drágább élelmiszereket a hipermarketek polcairól beszerezni. A saját maguk által előállított étel finomabb is, olcsóbb is, és vélhetően egészségesebb is.
A legújabb divat szerint már nem a legújabb grillsütőt vásárolják kertjükbe, hanem zöldséget és gyümölcsöt termesztenek vagy éppen sertést tartanak.
Az új "hóbortot" a TV indította el: a képernyőről ismert sztárszakács, Gordon Ramsay ugyanis két kismalacot nevelt fel londoni kertjében.
Van oyan sertéstenyésztő is, aki arról számolt be, hogy 40 százalékkal növekedtek a kismalacok eladásai az elmúlt hónapokban. Legtöbbjüket jól szituált, kertvárosi családok viszik el. Elvileg hatósági engedélyek szükségesek a sertéstartáshoz, de ezeket viszonylag egyszerű beszerezni. Ugyanakkor az átlagos brit család nincs igazán tisztában az állattartás és különösen a disznóvágás nehézségeivel, ezért sorra jelennek meg a különböző tájékoztató cikkek, kiadványok.
A helyzetet nehezíti, hogy gyakran a szomszédokat is zavarják a kellemetlen szagok és az állatok különös hangjai, ezért a hatóságok egyre gyakrabban kapnak bejelentést a sertéstenyésztők szomszédaitól – írja a Pénzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >A magyar vásárlók stresszmentes karácsonyt szeretnének: online előre vásárolnak és 100 000 forint felett költenek ajándékokra
A magyarok idén több mint 100 000 forintot terveznek karácsonyi…
Tovább olvasom >Visszaesett az élelmiszerár-emelkedés, nem várható jelentős drágulás év végéig
Az elmúlt két évben meredek élelmiszerár-emelkedést tapasztaltak a fogyasztók Magyarországon,…
Tovább olvasom >