Disznók a városi kertekben
Egyre több brit család gondolja úgy, hogy szükségtelen az egyre drágább élelmiszereket a hipermarketek polcairól beszerezni. A saját maguk által előállított étel finomabb is, olcsóbb is, és vélhetően egészségesebb is.
A legújabb divat szerint már nem a legújabb grillsütőt vásárolják kertjükbe, hanem zöldséget és gyümölcsöt termesztenek vagy éppen sertést tartanak.
Az új "hóbortot" a TV indította el: a képernyőről ismert sztárszakács, Gordon Ramsay ugyanis két kismalacot nevelt fel londoni kertjében.
Van oyan sertéstenyésztő is, aki arról számolt be, hogy 40 százalékkal növekedtek a kismalacok eladásai az elmúlt hónapokban. Legtöbbjüket jól szituált, kertvárosi családok viszik el. Elvileg hatósági engedélyek szükségesek a sertéstartáshoz, de ezeket viszonylag egyszerű beszerezni. Ugyanakkor az átlagos brit család nincs igazán tisztában az állattartás és különösen a disznóvágás nehézségeivel, ezért sorra jelennek meg a különböző tájékoztató cikkek, kiadványok.
A helyzetet nehezíti, hogy gyakran a szomszédokat is zavarják a kellemetlen szagok és az állatok különös hangjai, ezért a hatóságok egyre gyakrabban kapnak bejelentést a sertéstenyésztők szomszédaitól – írja a Pénzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >