Disznók a városi kertekben
Egyre több brit család gondolja úgy, hogy szükségtelen az egyre drágább élelmiszereket a hipermarketek polcairól beszerezni. A saját maguk által előállított étel finomabb is, olcsóbb is, és vélhetően egészségesebb is.
A legújabb divat szerint már nem a legújabb grillsütőt vásárolják kertjükbe, hanem zöldséget és gyümölcsöt termesztenek vagy éppen sertést tartanak.
Az új "hóbortot" a TV indította el: a képernyőről ismert sztárszakács, Gordon Ramsay ugyanis két kismalacot nevelt fel londoni kertjében.
Van oyan sertéstenyésztő is, aki arról számolt be, hogy 40 százalékkal növekedtek a kismalacok eladásai az elmúlt hónapokban. Legtöbbjüket jól szituált, kertvárosi családok viszik el. Elvileg hatósági engedélyek szükségesek a sertéstartáshoz, de ezeket viszonylag egyszerű beszerezni. Ugyanakkor az átlagos brit család nincs igazán tisztában az állattartás és különösen a disznóvágás nehézségeivel, ezért sorra jelennek meg a különböző tájékoztató cikkek, kiadványok.
A helyzetet nehezíti, hogy gyakran a szomszédokat is zavarják a kellemetlen szagok és az állatok különös hangjai, ezért a hatóságok egyre gyakrabban kapnak bejelentést a sertéstenyésztők szomszédaitól – írja a Pénzcentrum.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Századvég: az aszály hajtotta fel a júliusi élelmiszerárakat
Júliusban az éves infláció 4,3 százalékra lassult, havi összevetésben azonban…
Tovább olvasom >Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok
Csak Magyarországon évente közel 16 milliárd forintos bevételkiesést és több…
Tovább olvasom >Új pénzügyi igazgató és ellátási lánc igazgató csatlakozik a HEINEKEN Hungária csapatához
Két kulcsfontosságú területen is új szakember csatlakozott a HEINEKEN Hungária…
Tovább olvasom >