Dinnyenapot rendeznek Ópusztaszeren
Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a gyümölcsből, és nem hiányzik majd a dinnyeevőverseny sem a programok közül.
Kodácz Csengele, az intézmény marketingvezetője az MTI-nek elmondta, szombatra öt mázsa görögdinnye és fél mázsa sárgadinnye érkezik az emlékparkba a Dél-Alföldről.
A vendégeket délelőtt a Por zenekar és az Üllési Fonó Táncegyüttes műsora köszönti a skanzen szegedi tanyájánál, ahol dinnyeszobrász-bemutatót is tartanak Rácz Lajos séffel, a látogatók kóstolhatnak a gyümölcsből, a dinnyemalommal pedig próbára tehetik ügyességüket is. A kemencében hagyományos édességeket és kalácsot sütnek, Nyári Zsuzsa, a Fűszervilág blog szerzője a gabonák egészségre gyakorolt hatásáról, Lajkó Levente pedig a fenntartható háztáji gazdálkodásról tart előadást.
A szeged-alsóvárosi portán ökojátszóház fogadja a gyerekeket, az olvasókörnél a cséplőgép működését, a szentes-dónáti szélmalomban pedig a gabonafélék feldolgozásában egykor meghatározó szerkezetet és történetét ismerhetik meg az érdeklődők.
A legbátrabbak azt is kipróbálhatják, mennyi dinnyét tudnak megenni fél óra alatt. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Hasít a dinnyeszezon
A hazai dinnyetermesztés jelentős előrelépéseket mutat az idén, köszönhetően a…
Tovább olvasom >Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Egyre jobban kitolódik a dinnyeszezon
A kiskereskedelemben egyre jobban kitolódik a dinnyeszezon – mondják az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >