Diákkonferencia a MÉTE szervezésében
A Szegedi Tudományegyetemen május 6-án jó hangulatban került megrendezésre a MÉTE (Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület ) szervezésében a XVIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia.
Öt egyetem száz diákja 96 dolgozatának rövid prezentációjából kaphattak ízelítőt a megjelentek az élelmiszeripar és gazdaság különböző területeinek helyzetéről és a kínálkozó lehetőségekről. Saját kutatási eredményekre alapozott konkrét, élő figyelemre érdemes javaslatokkal.
Jó volt látni, hogy a köztudottan tudáshiánnyal küzdő – főleg KKV szinten – feldolgozóipar számára van merítési lehetőség, utánpótlás. Élvezetes volt a friss hangokat hallani.
A nemrégiben mind vezetésében, mind jövőbe tekintő gondolkodásában megújult „szolgáltatóbbá” vált MÉTE a birtokában lévő 60 év alatt felgyülemlett tudásanyag közkinccsé tétele mellett a frissítést is célul tűzte ki. Minden győztes és helyezett egy évre ingyenes tagságot is kapott a számos díj mellé.
A Trade magazin által felajánlott díjat Kovács Anna ötödéves budapesti hallgató nyerte az Egészségtudatos étrendbe illeszthető majonéz termékek kifejlesztése című dolgozatával.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre nagyobb fesztivált csapnak a gin körül
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >