Destillata 2009
A világ legjobb párlatai és pálinkái a hagyományokhoz híven az idén is megmérették magukat a bécsi Destillatán, e mértékadó nemzetközi párlatversenyen, ahová 13 országból több mint 1600 párlat érkezett. A 188 főzde közül az összesített győztes magyar lett: az „Év Főzdéje”, a „Nemzetgyőztes” és az „Év Főzőmestere” címeket az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el. Magyarországról négy pálinka nyerte el az „Év Pálinkája” címet, továbbá 5 arany-, 32 ezüst- és 55 bronzéremmel s jó néhány különdíjjal tértek haza főzdéink a Destillatáról. A magyar nevezők díjait Gráf József szakminiszter, Wolfgang Lukas, a Destillata igazgatója és Panyik Gáborné dr., a Pálinka Céh Egyesület elnöke adta át a Művészetek Palotájában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >