Derűsre borús!
A korábbiaknál lassúbb ütemű volt a növekedés a vendéglátó szektorban júniusban A HoReCa szektor a hatodik hónapban mindössze néhány százalékkal növelte higiéniai termék- és szolgáltatásvásárlását az előző év azonos időszakához képest, ami a korábbinál lanyhább növekedési ütemre utal a turisztikai iparágban.
Újabb rekordévet zárhat az idén a magyar turisztikai szektor, az idén eddig minden hónapban meghaladta a forgalom a tavalyi – minden idők legjobbjának számító – eredményeket is. A KSH adatai szerint az első öt hónapban 7,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma és 11,4 százalékkal emelkedett a bevétel is. Hasonlóan dinamikus, 10 százalék feletti bővülést mutatott az ötödik hónap végéig a HoReCa szektor higiéniai termék- és szolgáltatásvásárlása, ám az Assist-Trend legfrissebb adatai szerint júniusban némileg visszaesett a bővülés üteme, kevesebb, mint öt százalékot tett ki.
A tapasztalatok szerint erős korrelációt mutat a vendéglátó helyek forgalma a higiéniai termékek és szolgáltatások vásárlásával. A HoReCa szektorban az első félévben több mint 11,7 százalékkal emelte forgalmát az Assist-Trend az előző év hasonló időszakához képest, amiben a kiemelkedő április-májusi értékesítés játszott fő szerepet – hangsúlyozta Bodrogai Ferenc, a társaság alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Hozzátette: a gyengébb júniusi teljesítményt valószínűleg a kedvezőtlenebb időjárás magyarázza, hiszen június az átlagosnál hidegebb volt az idén.
Kapcsolódó cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: Pokol van a Balaton partján
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet…
Tovább olvasom >Mi a drágább? A horvát tengerpart vagy a Balaton?
A magyarok körében Horvátország évek óta az egyik legkedveltebb nyári…
Tovább olvasom >Fontos változások élesedtek a magyar strandokon
A Pénzcentrum Balogh Zoltánnal, a Magyar Fürdőszövetség főtitkárával készített interjút,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >