Decemberben 25 százalékkal több sertéshúst fogyasztunk

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 12. 03. 12:45

Decemberben sertéshúsra is többet költenek a magyar emberek; a szokásos 2 helyett, ilyenkor 25 százalékkal többet, mintegy 2,5 kilogrammot fogyasztanak fejenként – közölte a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) szerdán az MTI-vel.

sertes10

A tájékoztatás szerint az év utolsó hónapjában a növekvő sertéshúsfogyasztás összefügg azzal, hogy karácsonykor nem hiányozhat a magyar családok asztaláról sem a töltött káposzta, sem a bőrös virsli, sem a malacsült. A szóban forgó ételek pedig sertéshúsból készülnek.

Ezekhez a hagyományos fogásokhoz már országszerte elérhetőek a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjeggyel ellátott sertéshús termékek. Ezek igazoltan magyar gazdaságokból és vállalkozásokból származnak, így is segítve a hazai élelmiszertermelés fellendítését – hívja fel a figyelmet a VHT.

Az új termékvédjegy a garancia arra, hogy a termék előállításának minden lépése megfelel a szigorú tanúsításoknak. A KMS védjegyet viselő, gazdag ásványi anyag és fehérjeforrásnak számító, magyar sertéshúsokat már kínálják a nagyobb bevásárlóközpontokban – olvasható a tájékoztatóban. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink