Debütált a Villányi Borhimnusz! – Himnuszt írt a borozáshoz a Punnany Massif énekese
November 11-én jelenik meg Meszes Balázs első szólólemeze, amelynek beharangozó videoklipje, a „Jól igyál!” Villány Város és a Villányi Borvidék támogatásával készült el.
A Punnany Massif énekese, Meszes Balázs „meszka” néven indította el a szólóprojektjét és hamarosan kiadja az első önálló albumát is. A november 11-én érkező korong egyik száma a „Jól igyál!”, ami a magyar borvidékek, de főként Villány előtt tiszteleg.
„Pálinkadalunk már volt, de a borozásról még nem íródott ilyesmi”
– emelte ki Meszka, akinek baranyai származása miatt nem kellett messzire mennie az inspirációért.
„Tulajdonképpen a szőlősorokon nőttem fel, rendszeresen segítettem szüretelni”
– árulta el.
„Felnőtt fejjel bejártam a villányi térséget és elkezdtem felfedezni a borok közötti különbségeket. Ráadásul a Punnany Massif is gyakran kapott meghívást az ország borfesztiváljaira.”
Meszka azt mondja, a feleségével már hazánk összes borvidékét felkeresték és az évek során igazi bor-szerelmesek lettek.
„Kétségtelenül a villányi a kedvenc régiónk, ezért eszembe jutott, hogy mi lenne, ha a közel egy éve a fiókban álló dalomat egy kicsit átalakítanám úgy, hogy a himnuszuk lehessen. Baranyai gyerek vagyok, miért ne róluk szólna a számom?”
A város polgármestere és a Borvidék képviselői azonnal támogatták az ötletét, ők maguk is tervezték egy hasonló szám elkészítését.
„Összehozott minket a sors, mindannyian jó helyen voltunk a megfelelő időben.”
Az énekes-dalszerző a Villányi Vörösbor Fesztivál programjának keretén belül mutathatta be akusztikus formában a szólólemezét is Pető Szabi zenésztársával. A „Jól igyál!” klipjét a koncert másnapján rögzítették Villány Város és a Villányi Borvidék támogatásával, a forgatás pedig kifejezetten emlékezetesre sikeredett:
„Végigbuliztuk az éjszakát a fellépés után, ezért kitaláltam, hogy jobb, ha már nem is fekszünk le aludni, úgyis a hajnali napfelkeltében kezdjük a felvételeket a villányi szőlősoron”
– vallotta be Meszka.
Villányi Borvidék
Kapcsolódó cikkeink
Terjed a szőlő aranyszínű sárgaság: már a Somlói borvidéket is elérte a súlyos betegség
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) friss laboratóriumi vizsgálatai alapján immár…
Tovább olvasom >A borok suttogója vagy tudós? Avagy mit tud egy Master of Wine?
A Master of Wine (MW) hivatást ezernyi mítosz lengi körül…
Tovább olvasom >Vízválasztó év a szőlészetben: így küzdenek a borászok az aszállyal
A virágzás utáni szakaszban járó szőlőültetvények számára most kritikus a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >