Danone, Diageo: egy lépéssel közelebb a karbonsemlegességhez
Július elsején a Danone bejelentette, hogy egy független globális klímaváltozással és fenntarthatósággal foglalkozó tanácsadó cég karbonsemlegesnek minősítette a Danone Wexfordot, a cég egyik írországi üzemét.

A cél: nulla CO2
A minősítés hozzásegíti a Danone-t ahhoz, hogy 2050-re valóban zéró karboncéggé váljon. A Danone folyamatosan csökkentette a karbonkibocsátását azáltal, hogy növelte az üzem energiahatékonyságát és egyre inkább átállt a megújuló energiaforrásokra, miközben hulladékkezelését is fejlesztette.
2010-hez képest 10 ezer tonna CO2-vel kevesebbet bocsájt ki az üzem, ami 70 %-os csökkentést jelent.
Eközben a Diageo bejelentette, hogy új desztillálóüzemét karbonsemlegessé alakítja át. Az italgyártó cég Kentucky-ban épít gyárat, amely 100 százalékban megújuló energiával üzemel majd. A Diageo 2030-ra szeretne teljesen karbonsemlegessé válni.
IGD
Kapcsolódó cikkeink
K&H fenntarthatósági index: a karbonsemlegesség még távoli cél
A K&H Bank legfrissebb fenntarthatósági indexe szerint a magyar vállalatok…
Tovább olvasom >Az idei F&B innovációkat az egészség és fenntarthatóság vezérelheti
Az egyéni jóllét iránti vágy és a bolygó egészsége miatti…
Tovább olvasom >Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >