Magazin: Daiquiri Factory
Az első – 1912-ben – „szakirodalmilag” feljegyzett jeges koktél Constantino Ribarlagna mixer Cuba Frozen Daiquirije volt, akinek hazájából az amerikaiak hazavitték a jégkásakoktélok ötletét. Ezekben a jég nemcsak hűti az italt, de annak sajátságos textúráját is adja. Népszerűségük (egyik) titka, hogy nem lehet csak úgy felhajtani őket; lassabban, vastag szívószállal fogyasztják, és viszonylag hosszú ideig megőrzik állagukat. Egy erős blender 15-20 másodperc alatt elkészíti őket; a lényeg, hogy minden hozzávalót egyszerre kell darálni.
Bár az utóbbi 2-3 év slágere az Államokban inkább a jégforgácskoktél (lásd az erről szóló cikket italvilág rovatunkban!), a jégkásakoktélok sem veszítettek népszerűségükből. Óriási sikerrel működik már évek óta az atlantai Daiquiri Factory elnevezésű bár- söröző-zenés szórakozóhely, amelynek koncepciója a jégkásakoktélokra épül, pontosabban azok egy fajtájára, a Frozen Daiquirire, amit viszont rengeteg változatban kínálnak. Önmagában talán még ez sem lenne markáns megkülönböztető „jel”, ám a Daiquiri Factoryben ezek az italok jelentik a hely meghatározó dekorációját is. A bárpult mögötti falon mintha elöltöltős mosógépek frontját látnánk, amelyekben a színes jég forog. A legkedveltebb ízek a Sex on the Beach, az Orgazmus és a Pina Colada.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >