Magazin: Daiquiri Factory
Az első – 1912-ben – „szakirodalmilag” feljegyzett jeges koktél Constantino Ribarlagna mixer Cuba Frozen Daiquirije volt, akinek hazájából az amerikaiak hazavitték a jégkásakoktélok ötletét. Ezekben a jég nemcsak hűti az italt, de annak sajátságos textúráját is adja. Népszerűségük (egyik) titka, hogy nem lehet csak úgy felhajtani őket; lassabban, vastag szívószállal fogyasztják, és viszonylag hosszú ideig megőrzik állagukat. Egy erős blender 15-20 másodperc alatt elkészíti őket; a lényeg, hogy minden hozzávalót egyszerre kell darálni.
Bár az utóbbi 2-3 év slágere az Államokban inkább a jégforgácskoktél (lásd az erről szóló cikket italvilág rovatunkban!), a jégkásakoktélok sem veszítettek népszerűségükből. Óriási sikerrel működik már évek óta az atlantai Daiquiri Factory elnevezésű bár- söröző-zenés szórakozóhely, amelynek koncepciója a jégkásakoktélokra épül, pontosabban azok egy fajtájára, a Frozen Daiquirire, amit viszont rengeteg változatban kínálnak. Önmagában talán még ez sem lenne markáns megkülönböztető „jel”, ám a Daiquiri Factoryben ezek az italok jelentik a hely meghatározó dekorációját is. A bárpult mögötti falon mintha elöltöltős mosógépek frontját látnánk, amelyekben a színes jég forog. A legkedveltebb ízek a Sex on the Beach, az Orgazmus és a Pina Colada.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >