Cukorral is fokozható lesz az alkoholszint
A vita már csak a hozzáadott cukor mértékéről szól, az unió 1, Magyarország 2 százalékot szeretne.
Áttörés következett be az Európai Unió tagországai között az uniós borágazat reformjáról folyó tárgyalásokon. Az uniós javaslatok között immár nem szerepel az, hogy cukrot a reform életbe lépését követően egyáltalán nem lehet használni az alkoholfok javítására. Az Európai Bizottság javaslata egy százalékban határozná meg a felső szintet, amelyhez rendkívüli helyzetben még fél százalékot hozzá lehetne adni.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >A piaci egyensúly biztosítására törekszik majd az új fogyasztóvédelmi hatóság
A január 1-jén felálló Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH)…
Tovább olvasom >