Csülökfesztivált rendeznek a hétvégén Mezőzomboron
A csülökről szól minden szombaton és vasárnap a tokaj-hegyaljai borvidéken található Mezőzomboron, ahol főzőverseny mellett különleges csülkös ételekkel is várják a közönséget.
Kiss Dezső szakács az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában felidézte, hogy a településen korábban jelentős hagyománya volt az állattartásnak és emiatt régi tradíciója van a csülökből készült ételek fogyasztásának.
Mint mondta, a csülöknek „ezer arca” van, a hagyományos elkészítési módok mellett számos újragondolt változat is létezik, példaként említette a különféle fűszernövényekkel vagy épp kacsazsírral készített csülköt és a csülökburgert.
Lehner Henrietta szervező arról beszélt, hogy a gyerekeknek és a felnőtteknek is rendeznek csülökkészítő-versenyt, neves zsűri bírálja majd az ételeket.
Hozzátette, hogy a gasztronómiai programok mellett koncertekre is várják a látogatókat, fellép Charlie, Zoltán Erika, Vastag Csaba, Deniz és Takács Nikolas is Mezőzomboron. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Top 10 légitársaság, ahol a fedélzeti étkezés gasztronómiai élmény – Íme, a Food & Wine rangsora
A „repülős kaja” kifejezés sokáig egyet jelentett a középszerűség szinonimájával,…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Akit a szakma gőze megcsapott
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja Rácz Mihály, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >