Csülökfesztivált rendeznek a hétvégén Mezőzomboron
A csülökről szól minden szombaton és vasárnap a tokaj-hegyaljai borvidéken található Mezőzomboron, ahol főzőverseny mellett különleges csülkös ételekkel is várják a közönséget.
Kiss Dezső szakács az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában felidézte, hogy a településen korábban jelentős hagyománya volt az állattartásnak és emiatt régi tradíciója van a csülökből készült ételek fogyasztásának.
Mint mondta, a csülöknek „ezer arca” van, a hagyományos elkészítési módok mellett számos újragondolt változat is létezik, példaként említette a különféle fűszernövényekkel vagy épp kacsazsírral készített csülköt és a csülökburgert.
Lehner Henrietta szervező arról beszélt, hogy a gyerekeknek és a felnőtteknek is rendeznek csülökkészítő-versenyt, neves zsűri bírálja majd az ételeket.
Hozzátette, hogy a gasztronómiai programok mellett koncertekre is várják a látogatókat, fellép Charlie, Zoltán Erika, Vastag Csaba, Deniz és Takács Nikolas is Mezőzomboron. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >Spárgaszezon indul Magyarországon: exportnagyhatalom vagy gasztronómiai lehetőség?
Miközben Nyugat-Európában tavaszi csemegeként ünneplik, itthon még mindig csak szűk…
Tovább olvasom >További cikkeink
Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >