Csülökfesztivált rendeznek a hétvégén Mezőzomboron
A csülökről szól minden szombaton és vasárnap a tokaj-hegyaljai borvidéken található Mezőzomboron, ahol főzőverseny mellett különleges csülkös ételekkel is várják a közönséget.
Kiss Dezső szakács az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában felidézte, hogy a településen korábban jelentős hagyománya volt az állattartásnak és emiatt régi tradíciója van a csülökből készült ételek fogyasztásának.
Mint mondta, a csülöknek „ezer arca” van, a hagyományos elkészítési módok mellett számos újragondolt változat is létezik, példaként említette a különféle fűszernövényekkel vagy épp kacsazsírral készített csülköt és a csülökburgert.
Lehner Henrietta szervező arról beszélt, hogy a gyerekeknek és a felnőtteknek is rendeznek csülökkészítő-versenyt, neves zsűri bírálja majd az ételeket.
Hozzátette, hogy a gasztronómiai programok mellett koncertekre is várják a látogatókat, fellép Charlie, Zoltán Erika, Vastag Csaba, Deniz és Takács Nikolas is Mezőzomboron. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >