Csúcsminőségű zöldségek a belvárosból a top éttermekbe
Akár 40 percen belül friss zöldség kerülhet topkategóriás séfek kése alá – méghozzá egy ferencvárosi pincéből – a bedrock.fram és a France Gourmet együttműködésének köszönhetően. Az éttermeket prémium alapanyagokkal ellátó cég és a beltéri növénytermesztést technológiáját megújító startup ezzel egymást is segíti az éppen újrarendeződő piacon.
Egyenesen a Párizs melletti, monumentális Rungis Nemzetközi Piacról látja el a legkiválóbb minőségű élelmiszerekkel a magyar éttermeket, kávézókat, hoteleket és delikáteszeket a France Gourmet Foods. Lóczki János csapata emellett csupán néhány, szintén magas minőséget elérő magyar gazdálkodóval működik együtt.
Mostantól tagja ennek a szűk hazai beszállítói körnek a 2019-ben startupként létrejött bedrock.farm is. Szűcs Endre és Balázs Bence belvárosi pincéje az év minden napján, évszaktól és időjárástól függetlenül fix áron ígér kiszámítható minőségű, vegyszermentes terményeket a vendéglátó-egységeknek. A cég forradalmi növénytermesztési modellje garantálja, hogy akár 40 percen belül a megrendelőhöz juttatja a frissen szedett leveles zöldeket, fűszernövényeket, mikrozöldeket, ehető virágokat.
A France Gourmet magas minőségi elvárásokat támaszt beszállítóival szemben: ennek folyamatos fenntartására és a vállalt szállítási mennyiség standard előállítására garancia a bedrock.farm módszere, elhivatottsága és professzionalizmusa. Saját fejlesztésű technológiájuk révén képesek a környezeti körülményeket a növények igényeihez alakítani, mégpedig egy Budapest belvárosában működő, zárt termesztőházban.
A bedrock.farm rendszere egyedi igények követésére is alkalmas: a séfek a leghidegebb télen is frissen, a rendelésük leadása utáni legrövidebb időn belül juthatnak hozzá a máshol nem kapható növényi alapanyagokhoz. Emellett gyors, dinamikus visszajelzésre van lehetőségük, hiszen közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az alapítókkal. A megoldás ugyanakkor fenntartható is. Fontos szempont volt a belvárosi termesztés technológiájának megalkotásánál, hogy „a salátám ne utazzon többet, mint én”.
A nagyratörő séfek, felsőkategóriás vendéglátóhelyek és a France Gourmet magas minőség, kiszámíthatóság és széles választék iránti elkötelezettsége kiváló partnerre lelt a bedrock.farm innovatív megoldásában. A koronavírust követő piaci átrendeződésben, az átalakult ellátási láncokhoz való alkalmazkodásban pedig kölcsönösen támogatja egymást a két cég. A France Gourmet-nak ugyanis most olyan kiszámítható beszállítókra van szüksége, mint amilyen a bedrock.farm.
Kapcsolódó cikkeink
Iványi – Bio Csirke
Egy új, régóta várt termékkört szeretnénk bemutatni, az Iványi brand…
Tovább olvasom >Zöldséget reggelire is!
Ha reggelivel indítjuk a napot, az hatással lehet a teljesítményünkre…
Tovább olvasom >21. századi megoldás
Akár 40 percen belül friss zöldség kerülhet a topkategóriás séfek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >