Csokoládéborok (szó szerint!)
A modern italtrendek egyik legmarkánsabbika, hogy a gyártók keverik az alkoholos italokat, vagy mindenfélét kevernek azokba – kinek örömére, kinek bánatára. Az égetett szeszek és a sörök után e hullám elérte a borokat is. A gazdag országok piacán (kiváltképpen az USA-ban) bővül a nem hagyományos borok piaca, és RTD termékek készülnek vodkával, rummal, gyümölcslevekkel, sőt, búzasörrel kevert borokból is.
Újdonság, de talán nem is annyira meglepő a bor és a csokoládé párosítása, hiszen az aztékoktól Európába hozott kakaóbabot a 16-17. században sokáig vízzel és borral „hígítva” itták. A mai fogyasztók egyre bátrabban próbálkoznak a borok és a csokoládék párosításával – társításuk Valentin napján szinte magától értetődő. Innen már nem volt nagy lépés volt a csokoládét, és mellette néha tejszínt, gyümölcsöt, esetleg kávét tartalmazó borok megjelenése az üzletek polcain. A csokoládéborok mind a fehér-, mind a vörösborok választékában megtalálhatók. Ezeket aztán kevert italok alkotóelemeiként is alkalmazzák, készítenek belőlük még sangriát és speciális cappuccinókat is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nagy hazai borravaló-körkép: így jattolnak a magyarok a vendéglátósok szerint
A vendéglátósok 75 százaléka számolt be arról, hogy a vendégektől…
Tovább olvasom >Rekordforgalomra készül a budapesti repülőtér – minden részletre kiterjed a nyári felkészülés
Soha nem látott utasforgalomra számítanak a 2025-ös nyári szezonban a…
Tovább olvasom >Mol Limo: a legutóbbi három hosszú hétvégén a magyarok legnépszerűbb belföldi célpontja a Balaton volt
A hosszútávú belföldi bérlések legnépszerűbb célpontja a Balaton, a külföldieké…
Tovább olvasom >