Csokoládéborok (szó szerint!)

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 12. 04. 09:09

A modern italtrendek egyik legmarkánsabbika, hogy a gyártók keverik az alkoholos italokat, vagy mindenfélét kevernek azokba – kinek örömére, kinek bánatára. Az égetett szeszek és a sörök után e hullám elérte a borokat is. A gazdag országok piacán (kiváltképpen az USA-ban) bővül a nem hagyományos borok piaca, és RTD termékek készülnek vodkával, rummal, gyümölcslevekkel, sőt, búzasörrel kevert borokból is.
Újdonság, de talán nem is annyira meglepő a bor és a csokoládé párosítása, hiszen az aztékoktól Európába hozott kakaóbabot a 16-17. században sokáig vízzel és borral „hígítva” itták. A mai fogyasztók egyre bátrabban próbálkoznak a borok és a csokoládék párosításával – társításuk Valentin napján szinte magától értetődő. Innen már nem volt nagy lépés volt a csokoládét, és mellette néha tejszínt, gyümölcsöt, esetleg kávét tartalmazó borok megjelenése az üzletek polcain. A csokoládéborok mind a fehér-, mind a vörösborok választékában megtalálhatók. Ezeket aztán kevert italok alkotóelemeiként is alkalmazzák, készítenek belőlük még sangriát és speciális cappuccinókat is.

Csokoladeborok 1

Csokoladeborok 2

Kapcsolódó cikkeink