Csökkent az élelmiszertermelés
Az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2007 októberében 8,5 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 5,9 százalékkal nőtt. A KSH adatai szerint a termelés volumene az év első tíz hónapjában 8,6 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index októberben 0,9 százalékkal nőtt. Az élelmiszer, ital és dohány gyártása egy év alatt 5,6 százalékkal csökkent, nagyrészt az összes értékesítés közel háromnegyedét adó hazai eladások visszaesése következtében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >NAK-FruitVeB: jó szezonra számítanak a csemegekukorica termelők
Idén jó szezonra számítanak a termelők, bőven jut a feldolgozóiparba…
Tovább olvasom >