Csökkent az élelmiszertermelés
Az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2007 októberében 8,5 százalékkal, munkanaphatástól megtisztítva 5,9 százalékkal nőtt. A KSH adatai szerint a termelés volumene az év első tíz hónapjában 8,6 százalékkal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index októberben 0,9 százalékkal nőtt. Az élelmiszer, ital és dohány gyártása egy év alatt 5,6 százalékkal csökkent, nagyrészt az összes értékesítés közel háromnegyedét adó hazai eladások visszaesése következtében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Áprilisban enyhén nőtt a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Fejenként 62 kg ételt pazarolunk el évente
Egyre égetőbb problémát jelent az élelmiszer-hulladék és a túlfogyasztás: a…
Tovább olvasom >A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >