Csökkenő piacon növekszik a Rauch
A most véget érő gyümölcsfeldolgozási szezon eredményeképpen a Rauch 80 ezer tonna magyar gyümölcsöt dolgozott fel – hangzott el a cég sajtótájékoztatóján, november 12-én. Ebből körülbelül 80 százalékot az alma tesz ki, emellett mennyiségét tekintve az őszibarack, kajszibarack, bodza, ribizli és a meggy is kiemelkedő.
A rendezvényen Jürgen Rauch, az osztrák anyavállalat vezetője tekintette át röviden az osztrák családi vállalkozás történetét. Az 1919-ben alapított cégben ő már a negyedik generációt képviseli. Tavaly a Rauch 669 millió eurós árbevételt ért el, világszerte 1400 alkalmazottat foglalkoztat, több mint 90 országba exportál.
Kardos Gábor, a Rauch Hungária Kft. igazgatója elmondta: a vállalat dinamikus növekedését jelzi, hogy mialatt a magyar gyümölcslé- és jegesteapiac csökkenő eladási tendenciát mutatott 2009–2010-ben, a Rauch Hungária 2010-es árbevétele várhatóan 17,3 milliárd forint körül alakul majd, amely 5 százalékkal felülmúlja a tavalyi évi 16,5 milliárd forintot. Kardos Gábor kiemelte, hogy a Rauch 17 év alatt 15 milliárd forintot ruházott be Magyarországon.
A Rauch Hungáriánál a hazai fókusz fontosságát jelzi a magyar feliratú csomagolással rendelkező termékek polcra kerülése is novembertől, mely a vállalat magyar gyümölcsök és gazdák iránti elkötelezettségét mutatja. A Rauch ezzel is tudatosítani kívánja azt a tényt, hogy ezen termékei 100%-ban hazai termelőktől vásárolt gyümölcsökből készülnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyszerre rajongunk a mesterséges intelligenciáért és tartunk tőle
Az Ipsos 2024 júniusában megjelent, 32 ország bevonásával és közel…
Tovább olvasom >Digitális vállalatok Magyarországon
Az elmúlt évtizedek alapján világosan látszik, hogy azok a cégek…
Tovább olvasom >Megnőtt a vegán ételek iránti kereslet a brit reptereken
Az Egyesült Királyság legnagyobb, a London Stansted, az East Midlands…
Tovább olvasom >