Csökken a tejfogyasztás
Az elmúlt 20-25 évben több országban is csökkent a tejfogyasztás. A milánói Feed For Health-konferencia tanulsága szerint a tej igenis segít megakadályozni bizonyos betegségek kialakulását.
Angliában például az elmúlt 25 évben harmadával kevesebb tej fogyott, míg a legtöbb országban a kalcium-fogyasztás több mint fele a tejből származik. A probléma elsősorban a fiatalabb korosztályt érinti. A milánói Feed For Health-találkozón mindenesetre megállapítást nyert: a tej és a különféle tejtermékek rendszeres fogyasztása igenis segít megakadályozni a cukorbetegséget, a szív-és érrendszeri megbetegedéseket és még a rákot is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Lassanként visszaépülhet a kiskereskedelmi forgalom és lakossági fogyasztás
A kiskereskedelmi forgalom alakulása és a lakossági fogyasztás visszaépülése az…
Tovább olvasom >Túl vagyunk 2 millió visszaváltott palackon, de még vannak gondok
Az év eleje óta Magyarországon vissza lehet váltani a fém,…
Tovább olvasom >Ausztriában lassult az infláció júniusban
Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >