Csányi Sándor szerint a túlélésért küzd a húsipar
A magyar élelmiszeripar válságban van, a húsiparban több történelmi szereplő a túlélésért küzd vagy már el is veszítette a harcot – mondta Csányi Sándor, a Pick Szeged Zrt. tulajdonosa csütörtökön Szegeden.
Csányi – aki az OTP elnök-vezérigazgatója is egyben – tovább terjeszkedne az élelmiszeriparban: új céget vásárolna a tejiparban és a Herz szalámigyárat is szeretné megszerezni.
Csányi reményei szerint az üzletpolitika, amelyet a Pick az utóbbi időben folytat – próbálják a hungarikum jelleget megőrizni, a hagyományos termékeket továbbvinni, ugyanakkor a fogyasztói igények szerint a termékeket fejleszteni, közben technológiát váltani – eredményhez vezet. Úgy tűnik, hogy a piac ezt visszaigazolja, hisz miközben a termelés és a fogyasztás is általánosan esik vissza, a Pick megrendelése nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is egységesen csaknem 10 százalékkal növekszik – írja az Origo.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GVH: az árréscsökkentés mérsékelte az árakat, az OKSZ bírálatát vitatják
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közlése szerint az árréscsökkentés eredményes volt,…
Tovább olvasom >Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >Meghosszabbította a kormány az árrésstopot
Orbán Viktor a Harcosok Klubja nevű Facebook-csoportban jelentette be, hogy…
Tovább olvasom >