Csányi Sándor szerint a túlélésért küzd a húsipar
A magyar élelmiszeripar válságban van, a húsiparban több történelmi szereplő a túlélésért küzd vagy már el is veszítette a harcot – mondta Csányi Sándor, a Pick Szeged Zrt. tulajdonosa csütörtökön Szegeden.
Csányi – aki az OTP elnök-vezérigazgatója is egyben – tovább terjeszkedne az élelmiszeriparban: új céget vásárolna a tejiparban és a Herz szalámigyárat is szeretné megszerezni.
Csányi reményei szerint az üzletpolitika, amelyet a Pick az utóbbi időben folytat – próbálják a hungarikum jelleget megőrizni, a hagyományos termékeket továbbvinni, ugyanakkor a fogyasztói igények szerint a termékeket fejleszteni, közben technológiát váltani – eredményhez vezet. Úgy tűnik, hogy a piac ezt visszaigazolja, hisz miközben a termelés és a fogyasztás is általánosan esik vissza, a Pick megrendelése nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is egységesen csaknem 10 százalékkal növekszik – írja az Origo.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >