Csányi Sándor szerint a túlélésért küzd a húsipar
A magyar élelmiszeripar válságban van, a húsiparban több történelmi szereplő a túlélésért küzd vagy már el is veszítette a harcot – mondta Csányi Sándor, a Pick Szeged Zrt. tulajdonosa csütörtökön Szegeden.
Csányi – aki az OTP elnök-vezérigazgatója is egyben – tovább terjeszkedne az élelmiszeriparban: új céget vásárolna a tejiparban és a Herz szalámigyárat is szeretné megszerezni.
Csányi reményei szerint az üzletpolitika, amelyet a Pick az utóbbi időben folytat – próbálják a hungarikum jelleget megőrizni, a hagyományos termékeket továbbvinni, ugyanakkor a fogyasztói igények szerint a termékeket fejleszteni, közben technológiát váltani – eredményhez vezet. Úgy tűnik, hogy a piac ezt visszaigazolja, hisz miközben a termelés és a fogyasztás is általánosan esik vissza, a Pick megrendelése nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is egységesen csaknem 10 százalékkal növekszik – írja az Origo.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >