Csányi Sándor szerint a túlélésért küzd a húsipar
A magyar élelmiszeripar válságban van, a húsiparban több történelmi szereplő a túlélésért küzd vagy már el is veszítette a harcot – mondta Csányi Sándor, a Pick Szeged Zrt. tulajdonosa csütörtökön Szegeden.
Csányi – aki az OTP elnök-vezérigazgatója is egyben – tovább terjeszkedne az élelmiszeriparban: új céget vásárolna a tejiparban és a Herz szalámigyárat is szeretné megszerezni.
Csányi reményei szerint az üzletpolitika, amelyet a Pick az utóbbi időben folytat – próbálják a hungarikum jelleget megőrizni, a hagyományos termékeket továbbvinni, ugyanakkor a fogyasztói igények szerint a termékeket fejleszteni, közben technológiát váltani – eredményhez vezet. Úgy tűnik, hogy a piac ezt visszaigazolja, hisz miközben a termelés és a fogyasztás is általánosan esik vissza, a Pick megrendelése nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is egységesen csaknem 10 százalékkal növekszik – írja az Origo.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >