Csányi Pincészet: aranyérem a rozéborok világversenyéről
Az egyik legnagyobb volumenben értékesített bora hozott aranyérmet a Csányi Pincészetnek a rozéborok világversenyéről, a Mondial du Rosé-ról.
Borászok, borbírálók, szakújságírók alkotják a Mondial du Rosé borverseny zsűrijét, mely a világ legrangosabb és legtöbb nevezést felvonultató, rozékra specializált borversenye. A 2001 óta minden évben megrendezett versenyen folyamatosan ezer körül mozog a nevezések száma. Az indulók között volt a villányi Csányi Pincészet 2012-es Teleki Rosé Cuvée-je is, mely a pincészet egyik legnagyobb volumenben értékesített, és legkedveltebb bora.
„Nagy örömöt okozott számunkra, hogy a portfóliónkban az egyik legnagyobb mennyiségben értékesített bornak számító Teleki Rosé Cuvée ilyen remek eredményt ért el a rozéborok legrangosabb versenyén. Az elismerés jól illusztrálja, hogy rozéborunk amellett, hogy a fogyasztók tetszését elnyerte, a szakma szerint is a legjobbak közé tartozik. Megerősít bennünket abban a meggyőződésünkben is, hogy a minőségből nem engedhetünk. Így minden egyes palack bor, melyet készítünk, büszkén képviselheti Pincészetünket és ezen keresztül Teleki Zsigmond örökségét – legyen az elérhető akár egy hipermarket polcán, akár egy elegáns étteremben” – kommentálta az elismerést Gál József, a Csányi Pincészet vezérigazgatója.
A Teleki Rosé Cuvée Villány népszerű kékszőlő fajtáinak rövid ideig történő héjon áztatásával készült friss rozé. Zamatában a kékszőlő húsának íze és illata köszön vissza jókedvűen, üdeségét egy kis maradék szénsav teszi teljessé.
A Csányi Pincészet
Magyarország legdélebbi és egyben legjobb adottságokkal rendelkező borvidéke a Villányi, mely azonos földrajzi szélességi fokon fekszik a bordeaux-i szőlőtermő terület északi részével. Itt alapította meg 1881-ben a Csányi Pincészet elődjének számító Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond.
A teljes termőterület meghaladja a 340 hektárt. A korszerű szőlőfeldolgozó rendszer módszerében a hagyományokra épül, a borok hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi – jelenleg a legmodernebbnek számító palackozó gépsorral.
A Csányi Pincészet a Bonafarm Csoport tagja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >A vásárlókkal együtt segít a Lidl
A Lidl Magyarország a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi adománygyűjtő kampányához csatlakozott,…
Tovább olvasom >