A Bonafarm a Sága Foodsra pályázik
A Bonafarm Zrt. tulajdonába kerülhet a Sága Foods Zrt. – értesült a Világgazdaság. A lap úgy tudja, erről tárgyal a Csányi Sándor tulajdonában lévő élelmiszeripari csoport és az elsősorban pulykafeldolgozással foglalkozó, a brit Bernard Matthews Csoport tulajdonában lévő sárvári társaság.
A Csányi Sándor fia, Csányi Attila által vezetett, éves szinten 500 millió eurót meghaladó árbevételt produkáló Bonafarm Cégcsoporton belül működik jelenleg a sertésfeldolgozásban piacvezetőnek számító Pick Szeged Zrt., a Sole-Mizo tejfeldolgozó, illetve több alapanyag- és takarmány-előállító cég. Mint azt 2010 elején, a csoport létrehozásakor a társaság vezetői a Világgazdaságnak elmondták: céljuk egy teljes élelmiszer-ipari integráció létrehozása, és nem tartják kizártnak további cégek felvásárlását, elsősorban a piaci lehetőségeket figyelembe véve – vagyis főleg nehéz helyzetbe került társaságok megvásárlása és további működtetése a stratégia része. Ilyen volt korábban a Herz: a budapesti cég fizetésképtelenné válása után a Bonafarm a márkanevet és az eszközöket vásárolta meg, ma a Herz termékeket a Pick szegedi gyártósorain állítják elő. Megkeresésünkre a Bonafarm nem kívánta kommentálni a tárgyalások hírét.
A nyolcszáz főt foglalkoztató SáGa Foods Zrt. a hazai pulykafeldolgozás egyik főszereplője, évente 1,8 millió pulykát dolgoz fel. Amíg a hazai piacon elsősorban késztermékeivel van jelen, Magyarország egyik legnagyobb baromfitermék-exportőre. A brit tulajdonban lévő társaság piaci pozíciója 2007-ben roppant meg, amikor elterjedt az a hír, hogy madárinfluenza vírusával fertőzött pulykahús került Magyarországról Nagy-Britanniába. A később cáfolt hírek nem csak a sárvári vállalatnak, de anyacégének is komolyan ártottak. (Világgazdaság Online)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Lidl bemutatta tizedik, jubileumi szakácskönyvét
A Lidl bemutatta 10. szakácskönyvét, amely közel 4 millió megjelent…
Tovább olvasom >Magyar női vízilabda támogatója lett a Helia-D
Együttműködési megállapodást jelentett be a Helia-D és az UVSE Vízilabda…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >