Családi vadhús feldolgozó üzem kezdte meg működését Nógrádban
Új vadhús feldolgozó üzem kezdte meg működését Nógrád községben, a vállalkozás hetente 15-20 nagyvadat dolgoz fel – közölte az MTI-vel a Villányi-Vad Kft. tulajdonosa.
Villányi Péter hozzátette: a legszigorúbb hatósági előírásoknak is megfelelő kisüzem magánerőből, 40 millió forintból valósult meg, és három munkahelyet teremtett. A munkát úgy szervezik, hogy hétfőn, kedden és szerdán vákuumcsomagolt és fagyasztott termékeket állítanak elő, csütörtökön és pénteken pedig a pácolt, füstölt töltelékárukat gyártják. A vadhús szükséges laboratóriumi vizsgálatát legfeljebb 24 óra alatt elvégzik a hatóságok. A lőtt vadat a környéken vásárolják fel.
A heti 15-20 nagyvad – őz, gím- és dámszarvas, muflon, valamint vaddisznó – feldolgozásával 1,6 tonna húsárut állítanak elő. A jövőben a fogyasztók igényei szabályozzák majd a termelés mennyiségét. A családi vállalkozás 39 féle vákuumcsomagolt terméket és 12 féle töltelékárut állít elő.
A feldolgozó mellett mintaboltot alakítottak ki, hogy a 110 hektáros, az üzem szomszédságában évek óta működő vadaspark meglátogatása után a vendégek helyi termékeket vásárolhassanak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >Húsvéti trendek: mit keresnek idén a vásárlók?
Tavaly márciusban, húsvét előtt közel 90 ezer doboz, azaz csaknem…
Tovább olvasom >