Csaknem 50 halfajtát lehet kóstolni a Budapesti Halfesztiválon
Torkos csütörtök, Valentin-napi hallakoma, élőhal bemutató, élményhorgászat, halászléfőző verseny, több száz magyar és nemzetközi halétel, valamint csaknem 50 halfaj bemutatásával várják a látogatókat a 2. Budapesti Halfesztivál szervezői február 13. és 16. között a Nemzeti Múzeum kertjében.
„Szeretnénk, ha nemcsak a múzeum, de annak kertje is bekapcsolódna a főváros színes, kulturális életébe, ezért látunk vendégül másodszorra egy olyan sokszínű programot, mint a Budapesti Halfesztivál” – mondta el a program hétfői tájékoztatóján Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.
Kiemelte: az esemény nem csak gasztronómiai élményt nyújt majd a látogatóknak, hiszen a kiállítótérben lesz Magyarország halfajtáit bemutató kiállítás, az épület előtt élőhal-bemutató és Herman Ottó emlékére is rendeznek programot.
Az idén 100 éve elhunyt tudósról, néprajzkutatóról, polihisztorról országszerte több száz eseményen emlékeznek meg az emlékévben. Ehhez kapcsolódik a halfesztivál is, hiszen Herman Ottó nemcsak a múzeum munkatársaként dolgozott hosszú éveken keresztül, hanem kiemelkedően sokat tett a magyar halászat és a magyarországi halfajok megismeréséért és elismertetéséért is.
A fesztivál látogatói a közkedvelt halfajtákon kívül számos kevésbé ismert példányt is kóstolhatnak és olyan különlegességekkel is megismerkedhetnek, mint a halkolbász, a halszalámi, az aszalt gyümölcsökkel töltött, grillezett, filézett halak, emellett egyéb ínyencségek is várják a közönséget.
A gyerekek elkészíthetik saját, hal formájú édességüket a csokoládé múzeum kihelyezett programján, a Tropicarium óriás akváriumában pedig testközelből ismerhetik meg az élő vízi állatokat.
A gasztronómiai programok hagyományos részeként főzőversenyt is rendeznek, valamint a látogatók szavazatai alapján dől el, melyik lesz 2014 legjobb halétele. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >