Csaknem 44 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma Romániában az első négy hónapban
Az idei első négy hónapban csaknem 44 százalékkal, 3,509 millióra csökkent a vendégéjszakák száma a romániai kereskedelmi szálláshelyeken a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.
Az első negyedévben még 23 százalékkal kevesebb vendégéjszakát jegyeztek, de a koronavírus-járvány világszerte, így Romániában is keményen sújtotta áprilisban is az idegenforgalmat. A kereskedelmi szálláshelyekre érkezett turisták száma 44 százalékkal, 1,779 millióra csökkent a január és április közötti időszakban az előző évi 3,203 millióhoz képest. A belföldi turisták több mint 41 százalékkal kevesebben, 1,495 millióan keresték fel a kereskedelmi szálláshelyeket, a külföldi vendégek száma több mint 56 százalékkal, 284 ezerre csökkent.
2019-ben 3,6 százalékkal több, 13,268 millió belföldi és külföldi vendég érkezett a kereskedelmi szálláshelyekre, akik az előző évinél 5 százalékkal több, 29,870 millió vendégéjszakát töltöttek. A külföldi turisták száma 4,1 százalékkal, 2,671 millióra csökkent a 2018-as évhez mérten. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Visit Hungary: csaknem 100 ezer vendéget fogadtak a fővárosi szállodák a Forma–1 versenyhétvégén
Az idei Forma–1 versenyhétvégén a fővárosi szállodák majdnem 100 ezer…
Tovább olvasom >Újabb vizsgálatot indított a GVH a Booking.com szállásfoglaló platform ellen
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Booking.com B.V…
Tovább olvasom >Romániában kevesebb vendég valamivel több éjszakát töltött júniusban a szálláshelyeken, mint tavaly
Júniusban 2,2 százalékkal kevesebb turista szállt meg idegenforgalmi szálláshelyen Romániában,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új irányt vesz az Auchan: kisebb boltokkal lépne szintet a hipermarketlánc
Az Auchan Magyarország új stratégiát hirdetett: a következő években kisebb…
Tovább olvasom >Jelöljön Ön is, ki kapja a Gundel-díjat 2025-ben!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró…
Tovább olvasom >