Csaknem 1200 étterem csatlakozott a Torkos csütörtök akcióhoz
A program sikerét mi sem jelzi jobban, mint hogy 2006 óta megduplázódott a csatlakozó éttermek száma.
Kezdetben 499 étterem
vett részt az akcióban, idén február
11-ig 1194 vendéglátóhely jelezte, hogy február
26-án kedvezményes ajánlatokkal várja a
vendégeket.
Az akcióban részt vevő
éttermeket a www.menjunkenni.hu oldalon található
online kérdőív kitöltésére kérte
fel a társaság. A válaszokból kiderült
az éttermek jelentős része már korábban
is csatlakozott az akcióhoz, több mint egyharmaduk
mindhárom évben részt vett benne. A válaszadó
490 étterem együttesen több mint 80 ezer főt látott
vendégül. A tavalyi akcióban – becslésünk
szerint – összességében kb. 180 000 vendég
„torkoskodott”. 2008. február 7-én, Torkos
Csütörtökön az éttermek 83,9%-ában
jóval kedvezőbben, 14,9%-ában kedvezőbben alakult a
vendégforgalom, mint egy átlagos február eleji
napon. A bevételek szintén igen pozitív képet
mutattak: a vendéglátóhelyek 53,4%-ában
jóval kedvezőbben, 39,5%-ában kedvezőbben alakultak,
mint egy átlagos februári napon. Az akció
eredményeképp a vendéglátóhelyek
jelentős része várt forgalomnövekedést a
Torkos Csütörtököt követő napokon, illetve
hosszabb távon is.
A Torkos Csütörtök
akcióban részt vevő vendégek jelentős része
szintén visszatérő vendég. A megkérdezettek
kimondottan elégedettek voltak az akcióval: 2008-ban
92%-uk jelezte, hogy szeretne visszatérni az étterembe
egy-két hónapon belül, és 98%-uk ajánlaná
az éttermet barátainak. A válaszadók
leginkább a szabályok betartásával voltak
elégedettek, átlaga az ötös elégedettségi
skálán 4,89. Az ételek és italok minősége
4,78-as, az éttermek hangulata átlagosan 4,71-es
értékelést érdemelt.
Az elmúlt évek
tapasztalatait figyelembe véve az MT Zrt. szigorította
az akcióhoz való csatlakozás feltételeit
is – ennek fényében különösen jelentős
a csatlakozók számának növekedése. A
Társaság még mindig fogadja a vendéglátóhelyek
jelentkezését, egészen február 24-én
12:00-ig lehet regisztrálni a www.menjunkenni.hu honlapon.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >