Csaknem 100 ezer liter lejárt almalé forgalmazását tiltotta meg a Nébih
Több mint 94 ezer liter lejárt minőségmegőrzési idejű almalé forgalmazását tiltották meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Hajdú-Bibar megyei gyümölcslé üzemben.
A hatóság szerdai tájékoztatása szerint több hetes előzetes adatgyűjtés után tartottak ellenőrzést a gyümölcslé-előállító üzemben. A cég a termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységekbe és áruházláncba.
Az üzemben az előállító tevékenység az ellenőrzéskor szünetelt, a cég készáru raktárában és az üzemi területen azonban az értékesítésre váró termékekkel együtt tárolva 94 600 liter lejárt almalevet találtak a hatóság munkatársai. A szakemberek a bemutatott gyártmánylapok alapján megállapították, hogy a vállalkozó a gyártási tevékenység kezdete óta többször is növelte termékei minőségmegőrzési idejét.
A Nébih azonnali hatállyal elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megtiltotta azok további értékesítését. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós bírság várható – közölték.
(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
KÖSZ 2025–2026
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői idén már tizedik alkalommal…
Tovább olvasom >Széles körű párbeszéd indult az állati eredetű melléktermékek begyűjtéséről és feldolgozásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére, az Agrárminisztérium és a…
Tovább olvasom >Nébih: 2025-től az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásokat már a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kell benyújtani
A 2025. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásokat már a Nemzeti Adó-…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kamatkedvezmény a zöldhitelre
Még kedvezőbb lesz a népszerű lakáscélú zöldhitel a K&H-nál. A legnépszerűbb…
Tovább olvasom >Friss felmérés: A visszautasítástól való félelem bénítja a vállalkozásokat
Egy friss felmérés szerint a vállalkozások 33 százaléka a visszautasítástól…
Tovább olvasom >Jelentősen nőtt az Alibaba negyedéves nyeresége
Az Alibaba Group Holding kínai e-kereskedelmi óriás adózott eredménye jelentősen…
Tovább olvasom >