Csak jelölési hibákat talált a Nébih a laktózmentes tejfölök vizsgálatánál
Csak jelölési hibákat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a laktózmentes tejfölök vizsgálatánál.
A Nébih Magyarországon gyártott, 20 százalékos zsírtartalmú, laktózmentes tejfölöket vizsgált, a kilenc tételnél megállapították, hogy mindegyik termék megfelelt az előírásoknak, és csak két esetben találtak jelölési hibát – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
Kiemelték, a laboratóriumi vizsgálatok szerint az ellenőrzött termékekben a laktóz nem érte el a kimutatási határértéket, így valóban laktózmentesnek tekinthetők.
A hivatal a két jelölési hiba miatt azért figyelmeztetett egy-egy vállalkozást, mivel nem táblázatban tüntették fel a tápértékeket, és emiatt kötelezte őket a jelölések javítására.
A laktózmentes tejfölök Szupermenta tesztjén, értékelve a tejfölök külső megjelenését, állományát, illatát, illetve ízét, első helyen a Milfina végzett, második lett a Pilos laktózmentes tejföl, a harmadik pedig a Mizo laktózmentes terméke lett. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Tartósítás biztonságosan: Nébih-tippek a vegán kamrához
A vegán konyhának is nélkülözhetetlen elemei, de az őszi-téli hónapokban…
Tovább olvasom >A Tesco élelmiszermentő hősei 73%-kal csökkentették a vállalat élelmiszer-hulladékát
A Tesco nemrég publikált, kilencedik élelmiszerhulladék-jelentésében a vállalat a működésében…
Tovább olvasom >Kiemelt hatósági vizsgálatok a szüret idején
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén ismét kiemelt ellenőrzés-sorozatot végez…
Tovább olvasom >További cikkeink
Neubauer Katalin: az árrésstop és a plázastop nem a kiskereskedelem érdekeit szolgálja
A kormány meghosszabbította az árrésstopot és szigorította a plázastop szabályait,…
Tovább olvasom >Augusztusban négyhavi csúcsára ért fel a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Elkötelezett a kormány a hazai feldolgozóüzemek támogatása mellett
Újabb támogatói döntések születettek az élelmiszeriparban: a feldolgozó üzemek komplex…
Tovább olvasom >