Csak jelölési hibákat talált a Nébih a laktózmentes tejfölök vizsgálatánál
Csak jelölési hibákat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a laktózmentes tejfölök vizsgálatánál.
A Nébih Magyarországon gyártott, 20 százalékos zsírtartalmú, laktózmentes tejfölöket vizsgált, a kilenc tételnél megállapították, hogy mindegyik termék megfelelt az előírásoknak, és csak két esetben találtak jelölési hibát – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
Kiemelték, a laboratóriumi vizsgálatok szerint az ellenőrzött termékekben a laktóz nem érte el a kimutatási határértéket, így valóban laktózmentesnek tekinthetők.
A hivatal a két jelölési hiba miatt azért figyelmeztetett egy-egy vállalkozást, mivel nem táblázatban tüntették fel a tápértékeket, és emiatt kötelezte őket a jelölések javítására.
A laktózmentes tejfölök Szupermenta tesztjén, értékelve a tejfölök külső megjelenését, állományát, illatát, illetve ízét, első helyen a Milfina végzett, második lett a Pilos laktózmentes tejföl, a harmadik pedig a Mizo laktózmentes terméke lett. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >Csemői kistermelői húsüzemet záratott be a Nébih
Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai és dokumentációs hiányosság miatt felfüggesztette…
Tovább olvasom >Néhány napig még benyújthatók az egységes kérelmek
A gazdálkodók június 10-ig nyújthatják be egységes kérelmeiket minden közvetlen…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >