Csak jelölési hibákat talált a Nébih a laktózmentes tejfölök vizsgálatánál
Csak jelölési hibákat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a laktózmentes tejfölök vizsgálatánál.
A Nébih Magyarországon gyártott, 20 százalékos zsírtartalmú, laktózmentes tejfölöket vizsgált, a kilenc tételnél megállapították, hogy mindegyik termék megfelelt az előírásoknak, és csak két esetben találtak jelölési hibát – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
Kiemelték, a laboratóriumi vizsgálatok szerint az ellenőrzött termékekben a laktóz nem érte el a kimutatási határértéket, így valóban laktózmentesnek tekinthetők.
A hivatal a két jelölési hiba miatt azért figyelmeztetett egy-egy vállalkozást, mivel nem táblázatban tüntették fel a tápértékeket, és emiatt kötelezte őket a jelölések javítására.
A laktózmentes tejfölök Szupermenta tesztjén, értékelve a tejfölök külső megjelenését, állományát, illatát, illetve ízét, első helyen a Milfina végzett, második lett a Pilos laktózmentes tejföl, a harmadik pedig a Mizo laktózmentes terméke lett. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Növényvédő szerek alkalmazhatósága a különböző kukorica kultúrákban
A növényvédő szerek kiválasztásakor kiemelt jelentőséggel bír, hogy az adott…
Tovább olvasom >Fokozott ellenőrzések a hazai állatállomány védelmében
Kiemelten fontos a védekezés a fertőző állatbetegségek ellen, hiszen így…
Tovább olvasom >Nébih: leveskockát hívtak vissza a forgalomból nem jelölt szójaallergén miatt
Több magyarországi vállalkozáshoz is eljutott az a vietnámi leveskocka, amit…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Hódít a #MatchaTok: a japán zöldtea por lett a közösségi média új kedvence
A TikTokon elindult #MatchaTok trend szélsebesen meghódította a világot: a…
Tovább olvasom >