Csak a Mentes
Immár hetedik alkalommal keresik az Év Mentes Séfjét; az amatőr és profi kategóriában is megrendezett versenynek idén is a METRO Gasztroakadémia ad otthont. Az idei évtől a szervezők még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, ezért kizárólag szezonális alapanyagok kapnak helyet a választható alapanyagok listájában, és kötelező alapanyagokat is előírnak.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
A Csak a Mentes célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni: a versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. A kategórianyertes Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet, és értékes nyeremények várják. Idén először lesznek kötelező alapanyagok is, így a versenyzőknek még inkább szüksége lesz a kreativitásra és képzelőerőre. //
Kapcsolódó cikkeink
Ginfesztivál júniusban
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns új…
Tovább olvasom >Vonzások és választások
Az Eventrend cégcsoport 2024 végén reprezentatív kérdőíves kutatást végzett közel…
Tovább olvasom >Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új képzéssorozat a balatoni turizmusért: gyakorlatközpontú tréningek Keszthelyen
A balatoni turizmus fejlődésének egyik kulcsa a szolgáltatók versenyképességének növelése…
Tovább olvasom >Ginfesztivál júniusban
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns új…
Tovább olvasom >Vonzások és választások
Az Eventrend cégcsoport 2024 végén reprezentatív kérdőíves kutatást végzett közel…
Tovább olvasom >