Croissant és waffle, ha találkoznak
Ázsiában ébred újra a croffle-láz – ez a croissant és a waffle találkozása –, ami bő évtizede indult Franciaországból, de a Dominique Ansel által a cronuttal elindított édességfuzionálás-mániában elsikkadt valahol.
A cikk a Trade magazin 2025/10. lapszámában olvasható.
Elkészítésében kétféle megoldás terjedt el: a klasszikus változat előformázott, nyers (gyakran fagyasztott) croissant-tésztát használ, amely a gofrisütőben egyszerre kel meg és sül át, így adva a ropogós külsőt és a levelesen omlós belsőt. A gyorsabb módszer ezzel szemben már készre sütött croissant-t lapít a gofrisütőbe – ezt vajjal és cukorral sütik újra –, ami új textúrát, karamellizált roppanós felületet kölcsönöz a péksüteménynek. A croffle így rendkívül sokoldalú: készülhet natúran vagy ízesített tésztából, illetve tálalható édes feltétekkel – csokoládéval, matchával, szezonális gyümölcsökkel – vagy akár sós variációban is.
A trend erőssége éppen a variálhatóságban és az egyszerű elkészíthetőségben rejlik.
Kapcsolódó cikkeink
Tálcán kínált trófeák
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kolbászok, szalámik, taktikák
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Vészek borzolják a baromfit
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Túl a kenyéren – Globális frontvonalak az alapélelmiszer-piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kisüzemi söreink
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ismét Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >