Chef Akadémia a Novotel Budapest Congressben

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 09. 11. 00:00

A képzésében részt vevők hét, egyenként két-két napos modul keretében sajátítják el a halak, a vadak, a vörös húsok, a szárnyasok, a borjú és a bárány, valamint a vegetáriánus ételek elkészítését az alapanyagoktól a tálalásig.

Hat diákkal indult el az École
Lenôtre és a Cegos Kft. együttműködésével
létrejött Chef Akadémia. Az Educatio CulinArtis
első képzésén a chefek az ételkészítésen
túl az École Lenôtre (Franciaország első
számú, nemzetközi hírű gasztronómiai
iskolája) programját és az elengedhetetlen
csapatvezetési kompetenciákat is megtanulják.

Az Educatio CulinArtis hat fős
oktatógárdáját – Kalla Kálmán,
Facsar Sándor, Ruprecht László, Garaczi János,
Laurent Vandenameele és Jean-Bernard Fichepain – az École
Lenôtre akkreditálta. Az oktatók az École
Lenotre iskolájában, majd Budapesten a Lenotre vezető
oktatójától, Jean-Bernard Fichepaintól
tökéletesítették tudásukat. A
kurzusnak a Novotel Budapest Congress szálloda Côte
Jardin éttermének konyhája ad otthont.
Decemberben, a kurzus végén minden résztvevő
gyakorlati vizsgát tesz a Chef Akadémia
vizsgabizottsága előtt. A vizsga során az elkészített
étel minősége, íze, látványa
mellett értékelik a munkaidő szervezésének
hatékonyságát is. A vizsgaelnök Kiss János,
a Hyatt Hotels corporate chefje lesz. A sikeresen vizsgázók
oklevelet kapnak, a legjobban teljesítő séf pedig egy
kétnapos párizsi út során ellátogathat
az École Lenôtre-ba és az iskola exkluzív
éttermébe.
 

Kapcsolódó cikkeink